Τεντόγλου: «Τι βλάκας είμαι…»! – Αποκλεισμός της Τζένκο στον ακοντισμό

«Τι μαλ…ς είμαι!» αναρωτήθηκε ο Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου μόλις ξεπέρασε το όριο των 8μ.15 στον προκριματικό και πήρε το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό του αγωνίσματος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη.

Εμφανώς εκνευρισμένος που ταλαιπωρήθηκε κάνοντας τρία άλματα για να προκριθεί ο Τεντόγλου με άλμα το 3ο του, στα 8μ.25, έβγαλε το επιφώνημα ανακούφισης μόλις βγήκε από το σκάμμα. Και πώς να μην είναι όταν το πρώτο του άλμα ήταν πολύ μεγάλο αλλά άκυρο για 3 εκατοστά κι αυτό το λάθος του στοίχισε σε χρόνο και αγωνία…

«Τι βλάκας είμαι! Εκανα ένα μεγάλο άλμα για εύκολη πρόκριση στη πρώτη προσπάθεια αλλά βγήκα άκυρος για δύο εκατοστά. Ετσι πήγα πιο πίσω στη φόρα μου στο 2ο άλμα όπου πάτησα στο… σπίτι μου. Και το κάνω συχνά σε προκριματικούς αυτό και σπαταλάω ενέργεια. Αλλά όλα εντάξει» δήλωσε λίγο αργότερα στην ΕΡΤ.

Πρόσθεσε ακόμη: «Ο,τι έγινε σήμερα δεν μετράει αύριο. Όλα θα ξεκινήσουν από το μηδέν. Υπολογίζω να κάνω ένα άλμα γύρω στα 8μ.50. Θέλω πολύ να κερδίσω αύριο αλλά αν χάσω με μεγάλο άλμα από κάποιον αθλητή, δεν θα με πειράξει καθόλου…».

*Με πολύ χαμηλές προσπάθειες η Ελενα Τζένκο αποκλείστηκε από τον τελικό του ακοντισμού, αφού έμεινε μακριά από το όριο πρόκρισης (61μ.50)αλλά και τις επιδόσεις της, Η πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε 53.70 στη πρώτη προσπάθεια, 54.27 στη 2η και ήταν άκυρη στη 3η.