Τεντόγλου: «Με αγκάλιασε ο Πομάσκι, του έλεγα “δεν ήμουν καλός” – Απάντησε “δεν πειράζει, το πήραμε ξανά”»

Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν μπόρεσε να κρύψει την ικανοποίησή του για την κατάκτηση του δεύτερου χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάντως, όπως αποκάλυψε στην κάμερα της ΕΡΤ, ήθελε και… κάτι παραπάνω σαν επίδοση από τα 8.48μ. που του έδωσαν την πρώτη θέση.

Μάλιστα, αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι. «Με αγκάλιασε ο Πομάσκι, του είπα “δεν ήμουν καλός”. Μου είπε “δεν πειράζει, το πήραμε ξανά”», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: Μίλτος Τεντόγλου: Αυτό είναι το «χρυσό» άλμα στα 8.48μ. – Δείτε την προσπάθεια (Video)

«Ιπτάμενος» Μίλτος Τεντόγλου – Πέταξε στα 8.48μ. και είναι ξανά χρυσός Ολυμπιονίκης! (Video)

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου

«Κάτι μου έλειπε σήμερα. Αλλά το πάλεψα. Στο τέλος άρχισα να ξυπνάω λίγο. Το πέμπτο ήταν πολύ καλό άλμα με πάτημα πίσω. Αυτό θα πήγαινε για μεγάλο. Πήγαμε να το ρισκάρουμε, αλλά δεν έκατσε. Ο αέρας άλλαζε συνέχεια. Ήταν δύσκολος αγώνας. Είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά σαν επίδοση ήθελα κάτι παραπάνω. Έτσι, για μένα, να το ευχαριστηθώ πιο πολύ».

Για το εάν αισθάνθηκε πίεση από το άλμα του Φορλάνι: «Βέβαια μου έβαλε πίεση ο Φορλάνι, γι’ αυτό απάντησα με τη μία. Μετά μου έβαλε αρκετή πίεση και ο Πίνοκ. Ξέρω ότι θα μπορούσε κι αυτός να κάνει 8.50. Δεν σταμάτησα ποτέ να προσπαθώ. Είχα καλά άλματα, αυτό είναι καλό. Είναι πολύ καλή επίδοση. Είμαι ευχαριστημένος, εντάξει…».

Για το εάν του λέει κάτι το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες: «Σίγουρα λένε κάποια πράγματα, αλλά για εμένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι κάπως… Πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός, γιατί είναι μία φορά στα τέσσερα χρόνια. Υπάρχουν συναθλητές που έχουν κερδίσει παγκόσμια αλλά κάποιοι δεν ήταν τυχεροί στους Ολυμπιακούς. Είμαι σίγουρα χαρούμενος και είμαι επίσης χαρούμενος που έκανα καλύτερη επίδοση από το Τόκιο».

Για το πώς προετοιμάζεται σε πνευματικό επίπεδο: «Μετρά πολύ η πνευματική προσέγγιση. Έχω το δικό μου τρόπο. Είμαι ήσυχο άτομο, δεν κάνω πολλά πριν τον αγώνα. Σκέφτομαι τα πάντα. Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Σκέφτομαι πάντα το χειρότερο δυνατό και τα περιμένω όλα».

Για το τι είπε με τον προπονητή του: «Με αγκάλιασε ο Πομάσκι, του είπα “δεν ήμουν καλός”. Μου είπε “δεν πειράζει, το πήραμε ξανά”».

Για το εάν υπάρχει κάτι καλύτερο στη συνέχεια: «Πάντα υπάρχει καλύτερο. Να πώ και κάτι άλλο; Κάθε στάδιο, κάθε αγώνας, κάθε μέρα να είναι διαφορετική. Είμαι ΟΚ τελικά με το 8.48μ. Ευχαριστώ όλους. Έβλεπα πολλά μηνύματα και πολλά πράγματα στα social media. Τους ευχαριστώ για τη στήριξη. Ελπίζω να σας έκανα έστω και λίγο υπερήφανους και συνεχίζουμε. Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά. Δεν τελείωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έχουμε κι άλλους αθλητές».