Τένις: Ζορίστηκε αλλά νίκησε ο Τσιτσιπάς

Τένις: Ζορίστηκε αλλά νίκησε ο Τσιτσιπάς
Φωτογραφία Αρχείου

Πολύ δύσκολη υπόθεση αποδείχθηκε η πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στην πρεμιέρα του τουρνουά ΑΤΡ στο Ρότερνταμ: 7-5, 6-7(1), 6-4 τον υπολογίσιμο Ισπανό Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, σε 2 ώρες και 40 λεπτά.

Στον επόμενο γύρο, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη τον Νοτιοαφρικανό Λόιντ Χάρις ή τον Λευκορώσο Ίλια Ιβάσκα.

Ο Ισπανός απείλησε στο πρώτο σετ, όταν προηγήθηκε 5-4 με «μπρέικ», αφού προηγουμένως ξεπέρασε ένα πρόβλημα τραυματισμού στον μηρό.

Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στο δεύτερο σετ όταν προηγήθηκε με 4-2, αλλά δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την υπεροχή του, με αποτέλεσμα να κριθεί ο αγώνας στη «ρουλέτα» του τρίτου σετ.

Εκεί ο Έλληνας πρωταθλητής «έσπασε» το σερβίς του Φοκίνα στο 3-3 και έφτασε χωρίς άλλο άγχος στη νίκη. Μάλιστα στο ξεκίνημα του τρίτου σετ χρειάστηκε τις περιποιήσεις των γιατρών στο δεξί πόδι. Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας του μετά το Αυστραλιανό Όπεν, όπου έφτασε ως τα ημιτελικά.

Ο Τσιτσιπάς ταξίδεψε στην Ολλανδία χωρίς τον πατέρα του, Απόστολο. Τον ρόλο του προπονητή ανέλαβε o Σουηδός Τόμας Ένκβιστ, αλλά παραμένει αδιευκρίνιστο αν πρόκειται για μόνιμη συνεργασία.

O Στέφανος Tσιτσιπάς βρίσκεται στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης και στο 1 του ταμπλό στο Ρότερνταμ, αφού ο Ντανιίλ Μενβέντεφ απέσυρε τη συμμετοχή του. Σήμερα αποκλείστηκαν και οι Σαποβάλοφ, Καράτσεφ.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter