Τένις: Ξανά πρωταθλητής στο Παρίσι ο ασυναγώνιστος Τζόκοβιτς

Τένις: Ξανά πρωταθλητής στο Παρίσι ο ασυναγώνιστος Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Νορβηγό Κάσπετ Ρουντ με 7-6 (1), 6-3, 7-5 και κέρδισε το περίφημο τουρνουά Ρολάν Γκαρός για τρίτη φορά στην καριέρα του (2016, 2021), γράφοντας ιστορία.

Με αυτή τη νίκη, ο 36χρονος Τζόκοβιτς έφτασε τους 23 τίτλους Γκραν Σλαμ (όσους έχει και η Σερίνα Ουίλιαμς) και είναι πλέον ο πολυνίκης άνδρας τενίστας στα χρονικά του αθλήματος. O Ράφαελ Ναδάλ μετράει 22, ενώ ο Ρότζερ Φέντερερ σταμάτησε την καριέρα του με 21. Από αύριο, ο «Νόλε» θα επιστρέψει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, προσπερνώντας το «θύμα» του στον ημιτελικό, Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Τζόκοβιτς δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο σετ, διάρκειας 90 λεπτών, όπου ο Νορβηγός προηγήθηκε με 4-1. Το tiebreak ήταν η αφετηρία της απόλυτης κυριαρχίας του Σέρβου, ο οποίος μάλιστα σφράγισε τον αγώνα με σερί 11 κερδισμένων πόντων.

Ο τελικός έγινε με αρχικά κλειστή τη στέγη του γηπέδου «Φιλίπ Σατριέ», αφού ο καιρός στο Παρίσι ήταν βροχερός.

Ο Ρούουντ έπαιξε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και πέρυσι, όταν ηττήθηκε από τον Ισπανό Ράφα Ναδάλ, που φέτος δεν έλαβε μέρος λόγω τραυματισμού. Το 2021, ο σπεσιαλίστας στο χώμα Νορβηγός έφτασε ως τα ημιτελικά.

Χθες, η Πολωνή Ίγκα Σβιόντεκ, νούμερο 1 στον Κόσμο, κατέκτησε τον τίτλο στις Γυναίκες για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία (2020, 2022, 2023), με δύσκολη νίκη επί της Τσέχας Καρολίνα Μούχοβα: 6-2, 5-7, 6-4.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter