Τένις: Συνεχίζει την προέλασή του ο Τσιτσιπάς στο Ουίμπλεντον

Στον τέταρτο γύρο του περίφημου τουρνουά Ουίμπλεντον προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με την αρκετά εύκολη νίκη του επί του Σέρβου Λάζλο Τζέρε: 6-4, 7-6 (5), 6-4 σε 2 ώρες και 11 λεπτά.

Στον επόμενο γύρο, ο φορμαρισμένος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα τον Αμερικανό Κρις Γιούμπανκς (νούμερο 43 στον Κόσμο), ο οποίος νίκησε δύσκολα τον Αυστραλό Κρις Ο’ Κόνελ με 7-6 (5), 7-6 (3), 7-6 (2).

Ο Τσιτσιπάς, νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, προερχόταν από δύο νικηφόρα θρίλερ απέναντι σε παίκτες με μεγάλη καριέρα και τίτλους Γκραν Σλαμ: 3-2 τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ και 3-2 τον Βρετανό Άντι Μάρεϊ. «Αφήνω πίσω από τέσσερις κοπιαστικές ημέρες με συνεχή δράση, αφού είχαμε και συνεχείς διακοπές λόγω βροχής», σχολίασε: «Νιώθω υπερήφανος για τον εαυτό μου και για την προσπάθεια που κατέβαλα». Ο Στέφανος συνεχίζει και στο διπλό, με παρτενέρ τον αδελφό του, Πέτρο.
Μεταξύ άλλων συνεχίζουν στο απλό των Ανδρών οι Κάρλος Αλκαράθ, Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, πιθανός αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στα προημιτελικά.