Τένις: Στο νήμα νίκησε ο «Νόλε» τον Τσιτσιπά

Χρυσή ευκαιρία να νικήσει τον περίφημο Νόβακ Τζόκοβιτς και να κλείσει θέση στον αυριανό τελικό του τουρνουά Μάστερς του Παρισιού έχασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς: 2-6, 6-3, 6-7 (4), σε 2 ώρες και 18 λεπτά. Ο Σέρβος πανηγύρισε έξαλλα τη πρόκρισή του.

Ο Τσιτσιπάς ξεπέρασε το κακό ξεκίνημα και εξαπέλυσε την αντεπίθεσή του με υπέροχο τένις μετά το 2-2 του δεύτερου σετ, ενώ άντεξε όταν βρέθηκε σε μειονεκτική θέση στο 4-4 του τρίτου σετ. Ο Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με 4-3 στο tiebreak που έκρινε τον ημιτελικό, αλλά έχασε τέσσερις συνεχόμενους πόντους και παραδόθηκε.

Αυτή ήταν η 13η σερί νίκη του Τζόκοβιτς, που έχει κερδίσει 9 από τις 11 αναμετρήσεις του με τον Τσιτσιπά. Στον άλλον ημιτελικό, ο 19χρονος Δανός Χόλγκερ Ρούνε απέκλεισε εύκολα τον Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ με 6-4, 6-2, χωρίς να πτοηθεί από τις 16 συνεχόμενες νίκες που μετρούσε ο Καναδός.

Οι τελικοί της ΑΤΡ θα είναι η τελευταία φετινή υποχρέωση για τον Τσιτσιπά, που ήδη αναρριχήθηκε στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης και ελπίζει να φτάσει ακόμα και στην κορυφή, ξεπερνώντας τους Ισπανούς Κάρλος Αλκάραθ και Ράφα Ναδάλ. O Αλκαράθ τραυματίστηκε στο Παρίσι και αποσύρθηκε από τους ΑΤΡ Finals.