Τένις: Ο Τσιτσιπάς σφράγισε την πρόκριση

Τένις: Ο Τσιτσιπάς σφράγισε την πρόκριση

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στην πρώτη κατηγορία του Κυπέλλου Ντέιβις (World Group 1) για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο σταρ του ελληνικού τένις νίκησε τον Αντρές Αντράδε με 7-6 (1), 6-1 σε 77 λεπτά και σφράγισε την πρόκριση επί του Εκουαδόρ με 3-1.

Ο νεαρός Αριστοτέλης Θάνος είχε νικήσει χθες τον Αντράδε, ενώ ο Τσιτσιπάς άνοιξε το σκορ επί του Άλβαρο Γκιγιέν. Σήμερα, οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Αλέξανδρος Σκορίλας ηττήθηκαν από το αξιόλογο διπλό του Εκουαδόρ (Ιντάλγο, Εσκομπάρ) με 6-7, 4-6. Δεν έπαιξε καθόλου μέσα στο δι΄μερο ο τραυματίας Μιχάλης Περβολαράκης.

Οι Έλληνες τενίστες πανηγύρισαν χορεύοντας συρτάκι και αποθεώθηκαν από 13 χιλιάδες φιλάθλους, που ανηφόρισαν στο ΟΑΚΑ αψηφώντας την κακοκαιρία. Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα κόπηκαν 12.937 εισιτήρια.
«Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας σε αυτό το ιστορικό παιχνίδι, η εμπειρία θα μου μείνει αξέχαστη», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς από το μικρόφωνο του γηπέδου. «Παίζω στα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου, αλλά σαν αυτό δεν έχει! Εύχομαι να φτάσει η μέρα να παίξουμε μπροστά μας σε έναν τελικό του Κυπέλλου Ντέιβις».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter