Τέμπη: «Στέλνετε μηχανοδηγούς στο έλεος του Θεού, μήπως αποτραπεί το δυστύχημα» – Ξεσπά συγγενής θύματος

Στον απόηχο των παραλίγο δυστυχημάτων της προηγουμένης εβδομάδας, όταν δύο τρένα απέφυγαν στο παρά πέντε τη μετωπική σύγκρουση έξω από την Αθήνα μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος της αδικοχαμένης Βασιλικής Χλωρού ξεσπά για την αδιαφορία των αρμόδιων φορέων να διασφαλίσουν την ασφάλεια στο σιδηρόδρομο, είκοσι μήνες μετά την νύχτα της 28ης Φλεβάρη του 2023.

Παρά την θλιβερή απώλεια 57 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων η 23χρονη Εριέττα, η οποία μέχρι και σήμερα παραμένει αγνοούμενη και παρά την κατάσταση του Γεράσιμου, του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού του τρένου, που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, τίποτα δεν άλλαξε στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Παραμένει το ίδιο επικίνδυνος και ακατάλληλος όπως ήταν είκοσι μήνες, τα ξημερώματα της 28ης του Φλεβάρη.

Ο Χ. Κωνσταντινίδης εξαπολύει επίθεση στους αρμόδιους φορείς για την άθλια κατάσταση του σιδηροδρόμου και καλεί την Δικαιοσύνη να σταματήσει την λειτουργία του μέχρι να είναι ασφαλής. «Αναφέρομαι λοιπόν προσωπικά προς τον πρόεδρο του ΟΣΕ κ. Γραμματίδη, την πρόεδρο της ρυθμιστικής αρχής σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) κ. Τσιαπαρίκου, στην οποία, ήδη έχει ασκηθεί δίωξη, για το συγκεκριμένο κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών (291Π.Κ.) από την εισαγγελία εφετών Λάρισας, κυρίως τον υπουργό υποδομών και μεταφορών κ. Σταϊκούρα και τον νέο πρόεδρο της HELLENIC TRAIN κ. Zηλιασκόπουλο και απαιτώ να πάρουν θέση» αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης απαιτώντας την παραίτηση τους, ενώ όπως λέει χαρακτηριστικά:

«Δεν στέλνουμε λοιπόν εργαζόμενους μηχανοδηγούς, στο έλεος του Θεού, όσο εξαιρετικοί και αν είναι, μήπως καταφέρουν και αποφύγουν ή αποτρέψουν το δυστύχημα» ενώ σε άλλο σημείο συμπληρώνει:

«Με τις ανακοινώσεις του τύπου, πόσο καλούς ζογκλέρ έχουμε, να μηχανοδηγούν τους θανατηφόρους συρμούς δεν απαλλασσόμαστε των κακουργηματικών ευθυνών μας. Αντίθετα είναι επιβεβλημένη η παραίτησή μας, διότι είμαστε αναρμόδιοι, αφού δεν μπορούμε να παρέχουμε το έτος 2024, το απλό και εύκολο έννομο αγαθό, στους πολίτες αυτής της ευρωπαϊκής χώρας».

Αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Κωνσταντινίδη:

Απάντηση στις δηλώσεις ΟΣΕ και HELLENIC TRAIN για τα τέσσερα παρολίγον δυστυχήματα της τελευταίας εβδομάδας.

Όταν ο εισαγγελέας δίδει εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για το αδίκημα 291 Π.Κ., διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, όλοι πρέπει να σιωπούν και να κάθονται προσοχή.

Οι νόμοι και οι κώδικες ποινικής δικονομίας, δεν αφορούν μόνο τα πρόσωπα τα οποία χειρίζονται τις αμαξοστοιχίες ή τους σταθμούς, αλλά και τους φορείς που είναι υπεύθυνοι για αυτό, (υποδομές, μεταφορικά μέσα, πρόγραμμα οδηγιών και κατευθύνσεων, μηχανισμοί ασφάλειας κ.λ.π.). Συγκεκριμένα ΕΡΓΟΣΕ, ΟΣΕ, ΡΑΣ, Υπουργείο υποδομών και μεταφορών και HELLENIC TRAIN. Όλοι έχουν ευθύνη για την ασφαλή μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων στον προορισμό τους, άλλωστε για το λόγο αυτό πληρώνονται και αυτό υποχρεώνει η εξαργύρωση του εισιτηρίου.

Αναφέρομαι λοιπόν προσωπικά προς τον πρόεδρο του ΟΣΕ κ. Γραμματίδη, την πρόεδρο της ρυθμιστικής αρχής σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) κ. Τσιαπαρίκου, στην οποία, ήδη έχει ασκηθεί δίωξη, για το συγκεκριμένο κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών (291Π.Κ.) από την εισαγγελία εφετών Λάρισας, κυρίως τον υπουργό υποδομών και μεταφορών κ. Σταϊκούρα και τον νέο πρόεδρο της HELLENIC TRAIN κ. Zηλιασκόπουλο και απαιτώ να πάρουν θέση.

Κύριοι, ακόμα και στο τσίρκο, οι εξαιρετικοί ακροβάτες ζογκλέρ, έχουν δίχτυ ασφαλείας. Δεν στέλνουμε λοιπόν εργαζόμενους μηχανοδηγούς, στο έλεος του Θεού, όσο εξαιρετικοί και αν είναι, μήπως καταφέρουν και αποφύγουν ή αποτρέψουν το δυστύχημα.

Τους προστατεύουμε, ως έχουμε υποχρέωση και αυτούς αλλά και όλους τους επιβαίνοντες των αμαξοστοιχιών, με εθνικούς κανόνες ασφαλείας, όπως επιβάλλεται από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το 2019 και παρόλα αυτά, δεν έχουν θεσπιστεί ακόμη και σήμερα (κυρίως βέβαια, μετά το έγκλημα των Τεμπών), και επίσης με συστήματα ασφαλείας ETCS, για αποφυγή μετωπικών συγκρούσεων. Όταν δεν υπάρχουν αυτά σιωπούμε και δεν ομιλούμε. Δεν αναφερόμαστε στο Γενικό Κανονισμό Κυκλοφορίας του σιδηροδρόμου, που είχε εφαρμογή πριν το 2000. Έχουν περάσει 25 χρόνια. Οι ταχύτητες έχουν αλλάξει, τα συστήματα ασφαλείας έχουν βελτιωθεί, είμαστε πια στην Ευρώπη.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!

Με τις ανακοινώσεις του τύπου, πόσο καλούς ζογκλέρ έχουμε, να μηχανοδηγούν τους θανατηφόρους συρμούς δεν απαλλασσόμαστε των κακουργηματικών ευθυνών μας. Αντίθετα είναι επιβεβλημένη η παραίτησή μας, διότι είμαστε αναρμόδιοι, αφού δεν μπορούμε να παρέχουμε το έτος 2024, το απλό και εύκολο έννομο αγαθό, στους πολίτες αυτής της ευρωπαϊκής χώρας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΣΙΡΚΟ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ ΟΛΟΙ !!!!!!?????

Απαιτώ την παραίτηση όλων των προέδρων που προαναφέρθηκαν και την επιβεβλημένη και αυστηρή τιμωρία όσων δεν πράττουν τα απαραίτητα, για την ασφάλεια των Ελλήνων επιβατών. Η δικαιοσύνη έχει υποχρέωση, πέραν του να επιβάλει αυστηρές ποινές, να σταματήσει το σιδηρόδρομο, έως ότου γίνει ασφαλής. Γι’ αυτό το λόγο και έχει ήδη κατατεθεί μήνυση από την οικογένεια μου, συγγενείς θυμάτων των Τεμπών και 170 Έλληνες πολίτες, στις 02 Μαίου του 2024, σαν συμπληρωματική στην μήνυση για το έγκλημα των Τεμπών. Έχει πάει ήδη στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών και έχει κοινοποιηθεί και πρωτοκολληθεί από εμένα τον ίδιο στον Άρειο Πάγο Αρ. Πρ.4138 / 04-06-2024.

Αναμένεται νέα μήνυση για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και της έκθεσης σε κίνδυνο από πολύ μεγαλύτερη ομάδα πολιτών. Ας μη περιμένει η δικαιοσύνη όμως τις ενέργειες των Ελλήνων πολιτών και η εισαγγελία του Αρείου πάγου. Η γνωστή σε όλους μας εισαγγελέας κ. Αδειλίνη, ας γίνει ικανή και να σταματήσει το σιδηρόδρομο έως ότου γίνει πλήρως ασφαλής.

Καλούνται άπαντες ευσυνείδητοι πολίτες, με αίσθηση δικαίου και καθήκοντος, να συμμετέχουν στην νέα συμπληρωματική ομαδική μήνυση έναντι του υπουργείου υποδομών και μεταφορών, του υπουργείου προστασίας του Πολίτη καθώς και όλων των φορέων του σιδηροδρόμου.

Για ενημέρωση και συμμετοχή

Χρήστος Κωνσταντινίδης

σύζυγος θύματος Τεμπών

τηλ. 6987207022

Email xristoskon1213@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Λίβανος: Η αντίδραση ιαπωνικής εταιρείας walkie talkie μετά τις φονικές εκρήξεις – «Ίσως είναι απομιμήσεις»

Το επιτελικό θράσος Μητσοτάκη πηγή… «έμπνευσης», παρά τα «βέλη» εντός και εκτός Ελλάδας

Αντίποινα της Χεζμπολάχ για τις εκρήξεις στον Λίβανο: Επίθεση με πυραύλους στο Ισραήλ

Διασυνοριακή απάτη-μαμούθ: Οι 62 εμπλεκόμενοι, η μέθοδος… carousel, και η ζημιά των 30 εκατ. ευρώ για το δημόσιο

Λίβανος: Πώς στήθηκαν οι επιθέσεις μέσω παγιδευμένων συσκευών – Η «Μονάδα 8200» της Mossad και οι εταιρείες «φαντάσματα»

Καταδικάζουν τους ανέργους με ψαλίδι στα επιδόματα – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη περιθωριοποιεί όσους μένουν άνεργοι

Διαλύουν το νοσοκομείο Πύργου: Σοβαρές ελλείψεις και ρουσφετολογικές μετακινήσεις – Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον «γαλάζιο» διοικητή