Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μένει ο σταθμάρχης

Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μένει ο σταθμάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αναμένεται να αφεθεί τις επόμενες ημέρες ο 60χρονος Λαρισαίος σταθμάρχης, ο οποίος είχε προφυλακιστεί για το έγκλημα των Τεμπών.

Μετά και το αίτημα, την περασμένη εβδομάδα στον εφέτη-ανακριτή, της υπεράσπισης του σταθμάρχη για άρση ή αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του, ο αντεισαγγελέας Εφετών, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθερίας», διατύπωσε γνώμη στον εφέτη-ανακριτή, ο οποίος αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εκδώσει σχετική Διάταξη.

Στον σταθμάρχη είναι πιθανό να επιβληθεί ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ υπάρχει και το προηγούμενο με τον επιθεωρητή του ΟΣΕ, στον οποίο η προσωρινή κράτηση στις φυλακές αντικαταστάθηκε και με τον όρο του κατ’ οίκον περιορισμού, αλλά και της επιβολής εγγύησης 20.000 ευρώ.

Η Διάταξη του εφέτη-ανακριτή αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες και η αποφυλάκιση του σταθμάρχη θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη, καθώς την 1η Σεπτεμβρίου 2024 εξαντλείται το ανώτατο χρονικό όριο του 18μηνου της προσωρινής κράτησης στις Φυλακές Λάρισας, όπως αναφέρει η «Ελευθερία».

Ο σταθμάρχης κρατείται από την 1η Μαρτίου 2023, όταν ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του για την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς με επικίνδυνες για την ασφάλεια της συγκοινωνίας πράξεις, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσοτέρων και μεγάλου αριθμού προσώπων κατά συρροή, τη βαριά σωματική βλάβη περισσοτέρων προσώπων κατά συρροή, καθώς και εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, τον κίνδυνο περισσοτέρων προσώπων και τον κίνδυνο σε περισσότερα ξένα πράγματα.

Η παρέλευση του 18μηνου είναι αυτή που υποχρεώνει εισαγγελικές αρχές και εφέτη-ανακριτή να προχωρήσουν στην αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης και ο σταθμάρχης να αφεθεί τελικά ελεύθερος με όρους, νωρίτερα -όπως εκτιμάται- από την εξάντληση της προθεσμίας.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Νέα έρευνα για τα 11 λεπτά της σιωπής – Η έκθεση-παρωδία της ΕΛΑΣ και το αίτημα της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού

«Θεέ μου, είναι απλά ένα παιδί» – Σοκάρουν οι μαρτυρίες εθελοντών γιατρών από την φρίκη της Γάζας

Λάρισα: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αγιά με βροχή και χαλάζι – Απότομη αλλαγή σκηνικού (Photos)

Η σφαίρα έξυσε τις πληγές των ΗΠΑ – Η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ οξύνει ακόμη περισσότερο το κλίμα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μίλτος, ο Λευτέρης και τα «άλογα» της ελληνικής αποστολής

Έξι χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι – Οι εκδηλώσεις μνήμης

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter