Τέμπη: «Δεν θα ήθελα το παιδί μου να λύσει την άσκηση 11» – Η συγκλονιστική ανάρτηση από συγγενή θύματος

Σε μία ανάρτηση γροθιά στο στομάχι προχώρησε ο Νικόλαος Χρυσοβαλάντης Ζήσης, που έχασε την γυναίκα του Αθηνά Κατσάρα στο έγκλημα των Τεμπών και σήμερα μεγαλώνει μόνος του τον γιο τους. Αφορμή στάθηκε η παρατήρησή του σε μία συγκεκριμένη άσκηση από βιβλίο του δημοτικού που ο μαθητής καλείται να συμπληρώσει την πρόταση: «Το τρένο είναι το ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο». Τραγική ειρωνεία.

Απευθυνόμενος, λοιπόν, στον Υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη ζήτησε να αφαιρεθεί αυτή η άσκηση από τα βιβλία του δημοτικού. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά «μεγαλώνω ένα παιδί που έχασε την μάνα του στα Τέμπη και σε λίγα χρόνια δεν θα ήθελα να μπει στην διαδικασία να λύσει την άσκηση 11… απαιτώ να αφαιρεθεί αυτή η άσκηση…».

Η ανάρτησή του:

«Κύριε υπουργέ , κ. Πιερρακάκη χρήζουν ανανέωσης τα βιβλία του Δημοτικού, διότι μεγαλώνω ένα παιδί που έχασε την μάνα του στα Τέμπη και σε λίγα χρόνια δεν θα ήθελα να μπει στην διαδικασία να λύσει την άσκηση 11… απαιτώ να αφαιρεθεί αυτή η άσκηση …σε περίπτωση που δεν φτάσει στα μάτια σας , θα σας το στείλω και στο e-mail σας…»

Την ανάρτηση αναδημοσίευσε και ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στο έγκλημα των Τεμπών, σχολιάζοντας σχετικά μεταξύ άλλων: «Ο Νίκος είναι σύζυγος της Αθήνας Κατσαρα που ήταν μέσα στο μοιραίο τρένο εκείνο το βράδυ ένα από τα θύματα του εγκλήματος. Μεγαλώνει ένα παιδί που αυτή την στιγμή αναγκάζεται στο σχολείο του να βλέπει στη διδακτέα ύλη το συγκεκριμένο κείμενο. Εσείς εάν ήσασταν στην θέση του τι θα λέγατε στο παιδί σας;»

Η ανάρτησή του:

«Κύριε Υπουργέ Kyriakos Pierrakakis θα ήθελα να εξετάσετε ένα ερώτημα του Νικόλαος Χρυσοβαλάντης Ζήσης που έκανε βλέποντας το συγκεκριμένο κείμενο στα βιβλία της διδακτέας ύλης του παιδιού του. Ο Νίκος είναι σύζυγος της Αθήνας Κατσαρα που ήταν μέσα στο μοιραίο τρένο εκείνο το βράδυ ένα από τα θύματα του εγκλήματος. Μεγαλώνει ένα παιδί που αυτή την στιγμή αναγκάζεται στο σχολείο του να βλέπει στη διδακτέα ύλη το συγκεκριμένο κείμενο. Εσείς εάν ήσασταν στην θέση του τι θα λέγατε στο παιδί σας ; Θα σας παρακαλέσω να δώσετε μεγάλη προσοχή και να το αφαιρέσετε αμέσως. Και δεν είναι ο μόνος. Και άλλα παιδιά, εγγόνια , αδέρφια, ξαδέρφια βλέπουν το ίδιο».

Διαβάστε επίσης

Ποιος είναι ο κύριος Λιάγκας; (Video)

€455.000.000 σε ημέτερους σχολάρχες του Μητσοτάκη – Μισό δισ. ευρώ στο καρτέλ του «σκόιλ ελικίκου»

Πρώτο χτύπημα από την εσωκομματική αντιπολίτευση – Αφετηρία αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής

Γερμανία: Το SPD πρώτο στο Βρανδεμβούργο – «Το κόμμα του Σολτς νίκησε, ο καγκελάριος έχασε»

Super League: Η βαθμολογία μετά την 5η αγωνιστική – Οι κερδισμένοι και τα ντέρμπι που έρχονται (Videos)

Καιρός: Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές από το μεσημέρι

Ετικέτες