Τέλος ο Σάουθγκεϊτ από την εθνική Αγγλίας

Τέλος ο Σάουθγκεϊτ από την εθνική Αγγλίας

Την παραίτησή του από τον πάγκο της εθνικής Αγγλίας υπέβαλε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Τα «τρία λιοντάρια» πήγαν σε δύο συνεχόμενους τελικούς Euro και στους δύο έχασαν το τρόπαιο. Το 2021 η κούπα χάθηκε στα πέναλτι από την Ιταλία και το 2024 με γκολ στο 87′ από τους Ισπανούς (2-1). Μετά από 102 παιχνίδια στον πάγκο της Αγγλίας, ο 53χρονος προπονητής υπέβαλε την παραίτησή του.

Διαβάστε επίσης: Euro 2024: Για 4η φορά η Ισπανία πρωταθλήτρια Ευρώπης 2-1 την Αγγλία

Αναλυτικά η δήλωση του Σάουθγκεϊτ:

«Ως περήφανος Άγγλος, ήταν τιμή της ζωής μου να παίζω για την Αγγλία και να προπονώ την Αγγλία. Σημαίνει τα πάντα για μένα, και τα έχω δώσει όλα. Αλλά ήρθε η ώρα για αλλαγή και για ένα νέο κεφάλαιο. Ο τελικός της Κυριακής στο Βερολίνο με την Ισπανία ήταν ο τελευταίος μου αγώνας ως προπονητής της Αγγλίας.

Μπήκα στην FA το 2011, αποφασισμένος να βελτιώσω το αγγλικό ποδόσφαιρο. Σε αυτό το διάστημα, συμπεριλαμβανομένων των οκτώ ετών ως προπονητής ανδρών της Αγγλίας, με υποστήριξαν μερικοί λαμπροί άνθρωποι που τους ευχαριστώ από καρδιάς. Δεν θα μπορούσα να είχα κάποιον καλύτερο δίπλα μου από τον Στιβ Χόλαντ. Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους προπονητές της γενιάς του.

Είχα το προνόμιο να οδηγήσω μια μεγάλη ομάδα παικτών σε 102 παιχνίδια. Καθένας από αυτούς ήταν περήφανος που φορούσε τα τρία λιοντάρια στη φανέλα του.

Η ομάδα που πήγαμε στη Γερμανία είναι γεμάτη από νεαρά ταλέντα και μπορούσαν να κερδίσουν το τρόπαιο που όλοι ονειρευόμαστε. Είμαι τόσο περήφανος γι’ αυτούς και ελπίζω ο κόσμος να είναι κοντά στους παίκτες και την ομάδα.

Οι ιδιαίτερες ευχαριστίες μου απευθύνονται στο προσωπικό που παρείχε στους παίκτες και σε εμένα αδιάκοπη υποστήριξη τα τελευταία οκτώ χρόνια. Η σκληρή δουλειά και η αφοσίωσή τους με ενέπνευσαν κάθε μέρα, και τους είμαι τόσο ευγνώμων.

Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο, και η υποστήριξή τους σημαίνει πολλά για μένα. Είμαι οπαδός της Αγγλίας και θα είμαι πάντα.

Ανυπομονώ να παρακολουθήσω και να γιορτάσω, καθώς οι παίκτες συνεχίζουν να δημιουργούν πιο ιδιαίτερες αναμνήσεις και να συνδέσουν και να εμπνεύσουν το έθνος, όπως ξέρουμε ότι μπορούν.

Ευχαριστώ, Αγγλία, για όλα».

Πιθανοί αντικαταστάτες του είναι οι Έντι Χάουϊ, Μαουρίσιο Ποτσετίνο, Γκρέιαμ Πότερ αλλά και ο νυν προπονητής της Κ21 της Αγγλίας, Λι Κάρσλεϊ.

Διαβάστε επίσης:

Πίσω από τις εξελίξεις η κυβέρνηση: Όλα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη για την άνοδο της τιμής του ρεύματος

Όταν τα «χαιρετίσματα στον Αλαφούζο» πάγωσαν το πλατό του ΣΚΑΪ (Video)

Παναγιωτόπουλος: «Λέει ψέματα ο Άδωνις, είναι πολλές οι καταγγελίες από ανασφάλιστους»

Πάνω από €100 δισ. το φέσι για να σωθούν οι τράπεζες – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επισφράγισε το έγκλημα που υποθήκευσε το μέλλον της Ελλάδας

Σφοδρή κόντρα Πολάκη – Γεωργιάδη για τους ανασφάλιστους (Videos)

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά θα ειπωθούν στη σημερινή Πολιτική Γραμματεία – Αποφασισμένος για «σκληρό ροκ» ο Κασσελάκης

Live your myth in Greece

Τραμπ: Με επίδεσμο στο αυτί η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την απόπειρα δολοφονίας (Photos-Video)

Τζέι Ντι Βανς: Από σφοδρός επικριτής του Τραμπ, υποψήφιος αντιπρόεδρός του – Τον είχε αποκαλέσει «Χίτλερ της Αμερικής»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter