Τελευταίο «αντίο» ΚΚΕ στον μαχητή του ΔΣΕ Μαργαρίτη Οικονόμου

Τελευταίο «αντίο» ΚΚΕ στον μαχητή του ΔΣΕ Μαργαρίτη Οικονόμου

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για τον χαμό ενός παλαίμαχου κομμουνιστή και μαχητή του ΔΣΕ, του Μαργαρίτη Οικονόμου. 

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει πως «με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον παλαίμαχο κομμουνιστή και μαχητή του ΔΣΕ σ. Μαργαρίτη (Τάκη) Οικονόμου, που «έφυγε» σήμερα από τη ζωή».

Ο Τάκης Οικονόμου γεννήθηκε το 1930 στον Πλάτανο Αλμυρού Βόλου, γιος αγροτικής οικογένειας. Από πολύ νέος, στα 17 του χρόνια, εντάχθηκε στις γραμμές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, με το ψευδώνυμο Τόμσον και κατά τη συμμετοχή του στις μάχες του ΔΣΕ τραυματίστηκε τρεις φορές, με τον τελευταίο και σοβαρότερο τραυματισμό του στην κορυφαία μάχη του Γράμμου. 

Για την αγωνιστική του ιδεολογία και δράση ο Τ. Οικονόμου οδηγήθηκε, μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ, στην πολιτική προσφυγιά, στη Λαϊκή Δημοκρατία της Ρουμανίας, όπου έζησε για 30 χρόνια, μέχρι τον επαναπατρισμό του, το 1983. Έκτοτε συνέδραμε με συνέπεια σε όλες τις πολιτικές μάχες του Κόμματος, ενώ ακόμα εργάστηκε για πολλά χρόνια στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η κηδεία του θα γίνει από τον Άγιο Αθανάσιο, στον Πλάτανο Αλμυρού, την Κυριακή 8 Ιούλη και ώρα 11.30 το πρωί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter