Ταξίδια πολιτισμού στο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Ταξίδια πολιτισμού στο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου
Το Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας θα φιλοξενήσει σειρά παραστάσεων και συναυλιών

Ενα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα παρουσιάζει ο Παντελής Βούλγαρης στο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου που κλείνει φέτος δέκα χρόνια.

«Αναζητώντας ένα φως, μια ανάσα να με πάει λίγο πιο πέρα από το σκοτάδι που πάει να μας πνίξει, κατέβηκα στο λιμάνι να πάρω το καράβι για την Ανδρο μου. Κι όπως ακούμπησα στην κουπαστή και μου ήρθε σαν σε μονοπλάνο η εικόνα των κυμάτων που έμεναν πίσω, σκέφτηκα τι ομορφιά είναι αυτή που βλέπω μπροστά μου. Γύρισα τότε προς την καφετέρια του πλοίου και είδα όλους τους επιβάτες με τα κινητά και κατάλαβα πως την τέχνη την έχουμε ανάγκη οι άνθρωποι για να μη γίνουμε ξένοι».

Με αυτές τις εικόνες ξεκίνησε την ομιλία του ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδρου Παντελής Βούλγαρης, το οποίο φέτος κλείνει δέκα χρόνια. Ούτε μία ούτε δύο αλλά 21 ταινίες μικρού μήκους θα προβληθούν σε επιμέλεια του ίδιου του σκηνοθέτη, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να προβάλουν τη δουλειά τους. Εχοντας αφετηρία τα πρώτα του φιλμ «Ο κλέφτης» και «Τζίμης ο Τίγρης» που τον σύστησαν στον κόσμο της έβδομης τέχνης, αφουγκράζεται την αγωνία των νέων κινηματογραφιστών ανοίγοντας ένα παράθυρο διαλόγου για το μέλλον του σινεμά.

«Ψυχή» του Φεστιβάλ ειναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Παντελής Βούλγαρης

Για μία ακόμη χρονιά η Ανδρος βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτιστικού καλοκαιριού, φιλοξενώντας καλλιτέχνες και δράσεις από όλο τον κόσμο. Από τις 28 Ιουλίου έως τις 25 Αυγούστου μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα. Το Ιδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή θα αποτίσει φόρο τιμής στο ζευγάρι καλλιτεχνών Ανρί Καρτιέ-Μπρεσόν και Μαρτίν Φρανκ με ένα διπλό φωτογραφικό αφιέρωμα. Στο μοναδικής ομορφιάς Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας θα περιοδεύσουν οι «Ικέτιδες» του Αισχύλου, οι «Ορνιθες» και η παράσταση «Μια άλλη Θήβα» του Σέρχιο Μπλάνκο. Οι Γιάννης Αγγελάκας, Δήμητρα Γαλάνη, Σταύρος Λάντσιας θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας τους.

Στο Παλαιό Παγοποιείο Μαντζαβελάκη θα παρουσιαστεί η έκθεση «Εικαστικά αγκαλιάσματα» ενώ ο ετήσιος εικαστικός θεσμός Πλόες θα παρουσιάσει στο Ιδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως τα έργα τριάντα εικαστικών.

Η Ανδρος φέτος τιμά επίσης τη «Γυναίκα του ναυτικού» με τα αποκαλυπτήρια του έργου του Βασίλη Παπασάικα. Ενας ελάχιστος φόρος τιμής στη μάνα, τη σύζυγο, την Ανδριώτισσα γυναίκα, ενώ την 1η Ιουλίου στο νησί θα εκτεθούν τα ευρωπαϊκά κύπελλα της ομάδας του Ολυμπιακού. Το 10ο Φεστιβάλ Ανδρου θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 25 Αυγούστου με ένα ανοιχτό πάρτι με τη Nalyssa Green + The Boy Dj sets.

INFO
Aπό 28 Ιουλίου έως τις 25 Αυγούστου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter