Τατσόπουλος: «Μετά το ανεύρυσμα ζω τη δεύτερη ευκαιρία μου»,

Τατσόπουλος: «Μετά το ανεύρυσμα ζω τη δεύτερη ευκαιρία μου»,

Για την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του και τι έχει αλλάξει έκτοτε στη ζωή του μίλησε ο Πέτρος Τατσόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Μετά το ανεύρυσμα ζω τη δεύτερη ευκαιρία μου», είπε ο πρώην βουλευτής και συγγραφέας και συνέχισε: «Κάνεις restart. Γιατί με το ανεύρυσμα δεν είσαι και καρδιοπαθής. Για να το πω όσο πιο απλά γίνεται: διαχωρισμός ανιούσας αορτής. Η αορτή είναι το μεγαλύτερο αγγείο που υπάρχει και μεταφέρει το αίμα από την καρδιά παντού. Γι’ αυτό κινδυνεύεις απ’ όλα. Σχίζεται με τον διαχωρισμό. Και το αίμα δεν μπορεί πια να κυκλοφορήσει. Πνίγει το αίμα την καρδιά. Δεν είναι πολύ δύσκολο από καθαρά χειρουργική πλευρά. Το δύσκολο είναι να προλάβεις. Οι περισσότεροι πεθαίνουν καθ’ οδόν».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον γιατρό Δημήτρη Λυμπεριάδη, επικεφαλής της ομάδας που τον κούραρε. Για τον κ. Λυμπεράκη ανέφερε ότι είπε πως «δεν θα πάμε by the book, πήρε την ευθύνη ο γιατρός ότι έχω ανεύρυσμα και μπαίνουμε χειρουργείο. Θα του αφιερώσω το βιβλίο μου», τόνισε.

Ο κ. Τατσόπουλος «ομολόγησε» πως έκανε επανακαθορίσεις σε πολλά πράγματα μετά την περιπέτεια με το ανεύρυσμα, το οποίο το ονομάζουν «σιωπηλό δολοφόνο». Σημείωσε μάλιστα πως μετά το χειρουργείο η κατάσταση ήταν δύσκολη αλλά είναι ο ίδιος Τατσόπουλος «και χειρότερος». 

«Οι πρώτες ερωτήσεις του γιατρού ήταν ανάλογες. Πολύ στοιχειώδη πράγματα λογικής να δει αν αντιλαμβάνεσαι τα στοιχειώδη. Είχα το κεφάλι μου στην θέση του γιατί με το κεφάλι μου δουλεύω, εάν το έχανα αυτό είναι ισοδύναμο με τον θάνατο. Μπορεί να ξυπνήσει και ψυχωτικός κάποιος για πάντα. Γιατί έχεις πάρει βαριά οπιούχα φάρμακα. Αμέσως μετά έχεις παραισθήσεις οι οποίες σιγά σιγά εξαφανίζονται. Υπάρχει και το δυσάρεστο σενάριο να είναι μόνιμες», είπε ο συγγραφέας. 

Ο πρώην βουλευτής είπε επίσης πως έγινε πιο στενός ο δεσμός με την οικογένειά του και ήρθε πιο κοντά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter