Tagesspiegel: «Το ΔΝΤ προβλέπει μηδενική ανάπτυξη για τη Γερμανία» – «Ο Σολτς δίνει νέες υποσχέσεις για την οικονομία»

Στη Γαλλία, η Le Figaro γράφει: «Ο Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ ανταγωνίζονται για να πάρουν την ηγεσία του “Παγκόσμιου Νότου”». Ο Πούτιν είχε συνομιλίες με τους ομολόγους του από την Κίνα και την Ινδία στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των Brics. Στη Liberation διαβάζουμε: «Τι γίνεται αν η Ισπανία έχει δίκιο;». Σε αντίθεση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, και ιδιαίτερα την Ιταλία, η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ επιθυμεί να διευκολύνει την ένταξη μέσω εργασίας και σπουδών για αλλοδαπούς που διαμένουν στην επικράτειά της.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Ο Πούτιν στη συνάντηση κορυφής των Brics». Ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να δείξει στη Δύση ότι δεν θα την αφήσει να τον απομονώσει από την παγκόσμια σκηνή. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Το ΔΝΤ προβλέπει μηδενική ανάπτυξη για τη Γερμανία – Ο Σολτς δίνει νέες υποσχέσεις για την οικονομία». Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μείωσε τις προβλέψεις του για την οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία για το τρέχον έτος κατά περαιτέρω 0,2 ποσοστιαίες μονάδες και τώρα αναμένει μηδενική ανάπτυξη.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ο Μπλίνκεν πιέζει τον Νετανιάχου για τη βοήθεια στη Γάζα». Ο Μπλίνκεν ρώτησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό σχετικά με ένα σχέδιο που υποστηρίζεται από ορισμένους αξιωματούχους, που θέλουν για να αποκτήσουν τον έλεγχο της βόρειας Λωρίδας της Γάζα σκοτώνοντας τους Παλαιστίνιους που βρίσκονται εκεί ή ωθώντας τους στη λιμοκτονία. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Νέα παραλλαγή του ιού μποξ χτυπά τους νέους στο Κονγκό». Ένα νέο στέλεχος του ιού mpox που εξαπλώνεται γρήγορα κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό είναι «απίστευτα ανησυχητικό», λένε οι υγειονομικοί.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί σημαντική απειλή, λένε χιλιάδες καλλιτέχνες». Διάσημοι καλλιτέχνες κατά της χρήσης των έργων τους από την τεχνητή νοημοσύνη.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Ο Νετανιάχου συναντήθηκε με τον Μπλίνκεν». Βόμβες στη Βηρυτό κοντά σε νοσοκομείο, 18 νεκροί και 50 τραυματίες.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Ένα κτίριο ισοπεδώθηκε σε δευτερόλεπτα στη Βηρυτό». Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προτρέπει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να εκμεταλλευτεί τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς για να πιέσει για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στην Άγκυρα: Έκρηξη σε εγκατάσταση της Turkish Aerospace Industries – Οι πρώτες πληροφορίες

Αδιανόητες δηλώσεις Μητσοτάκη για Παππά: «Δεν τον αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Απαράδεκτος Μητσοτάκης στη Βουλή: Αποχώρησε επιδεικτικά όταν ανέβηκε στο βήμα ο Παππάς

McDonald’s: Ένας νεκρός και δεκάδες άρρωστοι στις ΗΠΑ εξαιτίας βακτηρίου σε χάμπουργκερ

UEFA: Tα κέρδη της πάνω από τις ζωές όλων – Για να μη χάνει ευρώ, με αστείες δικαιολογίες αποφεύγει αναβολές αγώνων λόγω θανάτου

ΠΑΣΟΚ: Κοινοβουλευτικό τεστ σύγκρουσης Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη υπό το φόβο του θολού στίγματος

Ετικέτες