Tagesspiegel: «Οι πρώτοι νεκροί ενός νέου πολέμου; – Κίνδυνος κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου»

Μαχητές της Χεζμπολάχ μεταφέρουν το φέρετρο του συντρόφου τους που σκοτώθηκε μαζί με άλλους τρεις το Σάββατο από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο νότιο Λίβανο, κατά τη διάρκεια της κηδείας τους στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, Λίβανος, Κυριακή 28 Ιουλίου 2024. Η Μέση Ανατολή προετοιμάστηκε για μια πιθανή αναζωπύρωση της βίας την Κυριακή, αφού οι ισραηλινές αρχές δήλωσαν ότι μια ρουκέτα από το Λίβανο έπληξε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στα ελεγχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν, σκοτώνοντας 12 παιδιά και εφήβους σε αυτό που ο στρατός αποκάλεσε την πιο θανατηφόρα επίθεση εναντίον αμάχων από τις 7 Οκτωβρίου (AP Photo/Hussein Malla).

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Το τίμημα της ειρήνης». Η ανησυχία συνεχίζει να αυξάνεται στην Ουκρανία καθώς η κατάσταση στο πεδίο της μάχης επιδεινώνεται.

Στη Liberation διαβάζουμε: «Μετά από μια αξέχαστη τελετή έναρξης, οι Γάλλοι πήγαν να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφήνοντας πίσω τη ζοφερή πολιτική ατμόσφαιρα». Το πρώτο Σαββατοκύριακο Ολυμπιακών Αγώνων πλούσιο σε τρίχρωμα μετάλλια για τη Γαλλία.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Το Ισραήλ αντιμέτωπο με πόλεμο δύο μετώπων». Μετά την επίθεση με ρουκέτες το Ισραήλ μιλά για αντίποινα. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος για τον ισραηλινό στρατό. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Οι πρώτοι νεκροί ενός νέου πολέμου;». Πώς αξιολογούν οι ειδικοί τον κίνδυνο ευρύτερης κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Το Ισραήλ χτυπά τον Λίβανο μετά την επίθεση με ρουκέτες, πυροδοτώντας φόβο για έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή». Το Ισραήλ υποσχέθηκε εκδίκηση για την επίθεση με ρουκέτα που σκότωσε 12 άτομα σε γήπεδο στα Υψίπεδα του Γκολάν. Η Χεζμπολάχ αρνείται κάθε ευθύνη για την επίθεση.
Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Το Ισραήλ χτυπά στόχους της Χεζμπολάχ μετά από επίθεση σε γήπεδο ποδοσφαίρου». Διπλωμάτες προσπαθούν να αποτρέψουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο μετά την επίθεση με ρουκέτα που σκότωσε 12 παιδιά στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Οι ΗΠΑ ηγούνται της προσπάθειας να μετριάσουν τις εντάσεις με τον Λίβανο». Το Ισραήλ χτυπά τον Λίβανο καθώς διπλωμάτες προσπαθούν να αποτρέψουν ένα περιφερειακό πόλεμο.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Ανησυχία για ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή». Το Ισραήλ προετοιμάζει την απάντησή του μετά την επίθεση με ρουκέτες από το Λίβανο σε γήπεδο ποδοσφαίρου, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 12 παιδιών.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η Βενεζουέλα στις κάλπες χωρίς επεισόδια». Νικητής των εκλογών ο Μαδούρο.

Διαβάστε επίσης:

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ετοιμάζεται για επίθεση στον Λίβανο – Στρατιωτικές πηγές

Ευρωκοινοβούλιο: Η άνοδος της ακροδεξιάς «αναβάλλει» την ισότητα των φύλων

Ολυμπιακοί αγώνες: Μια οικολογική «φλόγα» που δεν καίει! (Video – Photos)

Πτήση θρίλερ της United Airlines: Άλλαξε πορεία λόγω «βιολογικού κινδύνου» – Πλήρωμα και επιβάτες έκαναν εμετό

Ολα τα φώτα στραμμένα στην Κάμαλα Χάρις

Ανταλλάσσουν απειλές Τουρκία – Ισραήλ: Ο Ερντογάν «Σαντάμ Χουσεΐν» και ο Νετανιάχου που «θα τελειώσει σαν τον Χίτλερ»

Εκλογές στη Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ανακηρύσσεται νικητής – «Θρίαμβος της ειρήνης το αποτέλεσμα»