Tagesspiegel: «Ο Όρμπαν θέλει να σφυρηλατήσει μια ακροδεξιά συμμαχία στο Ευρωκοινοβούλιο»

Tagesspiegel: «Ο Όρμπαν θέλει να σφυρηλατήσει μια ακροδεξιά συμμαχία στο Ευρωκοινοβούλιο»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Η μάχη ξεκινά μεταξύ Μπαρντελά και Μελανσόν». Μετά τον πρώτο γύρο των πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών και μόλις τρεις εβδομάδες μετά την αιφνιδιαστική διάλυση της Βουλής, το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν υπέστη βαριά ήττα. Στη Liberation διαβάζουμε: «Η “μακρονία” κοντά στην έξοδο». Το κόμμα του Μακρόν βρίσκεται πίσω από το RN και την Αριστερά.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Το AfD επιδεικνύει ενότητα στο συνέδριο του κόμματος». Σε πανηγυρικό κλίμα το συνέδριο του AfD στη Γερμανία – Βάιντελ και Κρουπάλα επανεξελέγησαν. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Ο Όρμπαν θέλει να σφυρηλατήσει μια ακροδεξιά συμμαχία στο Ευρωκοινοβούλιο». Ένα νέο «σπίτι» για ακροδεξιά κόμματα πρόκειται να δημιουργηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν ανακοίνωσε τη συμμαχία με κόμματα από την Αυστρία και την Τσεχική Δημοκρατία.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Προσπάθεια για να σωθεί η εκστρατεία του Μπάιντεν για επανεκλογή». Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να σώσει την εκστρατεία του για επανεκλογή μετά την καταστροφική του επίδοση στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Σύμμαχοι του Μπάιντεν προτρέπουν το κόμμα να παραμείνει στο πλευρό του». Μετά από την κακή επίδοσή του στο ντιμπέιτ με τον Τραμπ, κορυφαίοι Δημοκρατικοί προτρέπουν το κόμμα να συνεχίσει να στηρίζει τον Μπάιντεν.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Οι Εργατικοί μπορούν να ανακόψουν την άνοδο της λαϊκιστικής δεξιάς βελτιώνοντας τις ζωές των ανθρώπων, λέει ο Στάρμερ». Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αποκαταστήσει επειγόντως την πίστη στην πολιτική με «πράξεις, όχι λόγια», υποστήριξε ο αρχηγός των Εργατικών.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Προέλαση της δεξιάς στη Γαλλία». Η Λεπέν στοχεύει στην απόλυτη πλειοψηφία. Η αριστερά στη δεύτερη θέση.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η ακροδεξιά πετυχαίνει την πρώτη της νίκη στις εκλογές». Το κόμμα της Λεπέν ήρθε πρώτο με 33,5% μπροστά από τον αριστερό συνασπισμό (28,5%) και το κόμμα του Μακρόν (22,1%).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter