Tagesspiegel: «Ο Μπάιντεν συγκάλεσε Σύνοδο Κορυφής για την υποστήριξη της Ουκρανίας στη Γερμανία»

Tagesspiegel: «Ο Μπάιντεν συγκάλεσε Σύνοδο Κορυφής για την υποστήριξη της Ουκρανίας στη Γερμανία»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Το Ποκρόβσκ, μια πόλη “κλειδί”, υπό τα πυρά των Ρώσων». Η κατάληψη της πόλης, που βομβαρδίζεται από όλες τις πλευρές, θα άνοιγε το δρόμο για την κατάκτηση ολόκληρης της περιοχής του Ντονέτσκ. Στη Liberation διαβάζουμε: «Πολλές γυναίκες στην Ουκρανία έχουν ενταχθεί στην αντιαεροπορική άμυνα». Οι γυναίκες θέλουν να συμμετάσχουν στην πολεμική προσπάθεια και να αναπληρώσουν την έλλειψη ανδρών.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Οι υποσχέσεις του Πιστόριους και τα πολλά εμπόδια». Προβλήματα ελλοχεύουν για τον Γερμανό υπουργό Άμυνας. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Ο Μπάιντεν συγκάλεσε Σύνοδο Κορυφής για την υποστήριξη της Ουκρανίας στη Γερμανία». Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στη Γερμανία από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης κατηγορείται για δωροδοκία και απάτη». O Έρικ Ανταμς βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για διαφθορά τις οποίες αρνείται. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Το νεότερο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο της Κίνας βυθίστηκε την άνοιξη». Το κινεζικό ναυτικό προσπάθησε να κρύψει την απώλεια, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους Άμυνας των ΗΠΑ.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο Νετανιάχου λέει ότι τα χτυπήματα στον Λίβανο θα συνεχιστούν, παρά την έκκληση για κατάπαυση του πυρός». Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν 92 άτομα στον Λίβανο την Πέμπτη 26/9.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Άμεση εκεχειρία 21 ημερών στον Λίβανο ζητούν οι ΗΠΑ και η Γαλλία». Η πρόταση έγινε προκειμένου «να δοθεί χώρος στη διπλωματία» μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Το Ισραήλ θα επιτεθεί στον Λίβανο “με όλες του τις δυνάμεις” παρά την απόπειρα εκεχειρίας». Η κυβέρνηση Νετανιάχου σβήνει τις προσδοκίες για εκεχειρία με τη Χεζμπολάχ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter