Tagesspiegel: «Ο Ερντογάν συνεχίζει να τροφοδοτεί την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή»

Tagesspiegel: «Ο Ερντογάν συνεχίζει να τροφοδοτεί την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Βερσαλλίες, βασιλικό σκηνικό για εκδηλώσεις ιππασίας». Μετά το χρυσό στο Ρίο και το χάλκινο στο Τόκιο, οι Γάλλοι πραγματοποίησαν μια τρομερή διαδρομή στο ομαδικό ιππικού τριάθλου κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο στις Βερσαλλίες. Στη Liberation διαβάζουμε: «Ο Μαδούρο φωνάζει για τη νίκη του, αλλά “κανείς δεν ξεγελιέται”». Η ανακοίνωση από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της νίκης του Νικολάς Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές, βυθίζει τη χώρα στην αβεβαιότητα. Η διεθνής κοινότητα ζητά να ελεγχθούν τα αποτελέσματα.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Ο υπολογισμός του Ερντογάν πίσω από τις απειλές για το Ισραήλ». Ο Ερντογάν απειλεί με πόλεμο το Ισραήλ. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να τροφοδοτεί την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή. Τώρα απειλεί ακόμη και να εισβάλει στο Ισραήλ». Η Τουρκία μέχρι στιγμής έχει κάνει ελάχιστα εναντίον του εβραϊκού κράτους, γιατί αυτό θα προκαλούσε εντάσεις με τη Δύση.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ο Μπάιντεν υποστηρίζει τη δικαστική μεταρρύθμιση». Ο Μπάιντεν ζητά σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Διαμαρτυρίες στη Βενεζουέλα για την εκλογικής νίκη του Μαδούρο». Χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για τον ισχυρισμό του ισχυρού άνδρα Νικολάς Μαδούρο ότι κέρδισε τις εκλογές, τη στιγμή που οι ηγέτες της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι είχαν στοιχεία νοθείας.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Δύο νεκρά παιδιά και 11 τραυματίες σε άγρια επίθεση σε παιδική σχολή χορού». Για την επίθεση έχει συλληφθεί ένας 17χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «”Η απάντηση θα είναι σκληρή”, λέει ο Νετανιάχου. Η Ευρώπη φοβάται για κλιμάκωση: ποιος μπορεί να φύγει από τη χώρα». Οι ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο το συντομότερο δυνατό.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η διεθνής κοινότητα απαιτεί από τον Μαδούρο τα πρακτικά της υποτιθέμενης εκλογικής του νίκης». Εκλογική νίκη του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα εν μέσω κατηγοριών για νοθεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter