Tagesspiegel: «Η Χεζμπολάχ απειλεί με αντίποινα το Ισραήλ για τις εκρήξεις βομβητών»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Μετανάστευση, μια μεγάλη πρόκληση για τον Μισέλ Μπαρνιέ». Ενώ αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εστιάζουν με την πολιτική τους στην καταπολέμηση της “παράτυπης” μετανάστευσης, ο Γάλλος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θέλει να αντιμετωπίσει την ανεξέλεγκτη μετανάστευση. Στη Liberation διαβάζουμε: «Λίβανος: Μια άνευ προηγουμένου συντονισμένη επίθεση χτυπά τη Χεζμπολάχ». Εκατοντάδες βομβητές που χρησιμοποιούν τα μέλη της Χεζμπολάχ εξερράγησαν ταυτόχρονα. Η επιχείρηση, που αποδίδεται στις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών, προκαλεί σοβαρό πλήγμα στο φιλοϊρανικό σιιτικό κίνημα.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Η Meta απαγορεύει στα ρωσικά ΜΜΕ να έχουν πρόσβαση στις πλατφόρμες της». Λίγες ημέρες αφότου ο Μπλίνκεν κατήγγειλε τις «αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες» του Russia Today (RT). Η Tagesspiegel αναφέρει: «Η Χεζμπολάχ απειλεί με αντίποινα το Ισραήλ για τις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο». Η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της σιιτικής οργάνωσης συνεχίζει να κλιμακώνεται.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Βομβητές της Χεζμπολάχ εκρήγνυνται σε μαζική επίθεση». Χιλιάδες τραυματίες στον Λίβανο καθώς εξερράγησαν οι βομβητές που χρησιμοποιούν τα μέλη της Χεζμπολάχ. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Οι προτάσεις της Χάρις και του Τραμπ αυξάνουν το ομοσπονδιακό χρέος στα ύψη». Και οι δύο υποψήφιοι ήταν μέρος των διοικήσεων που παρήγαγαν αυξανόμενα ελλείμματα. Κανείς από τους δύο δεν είναι πιθανό να αντιστρέψει αυτή την τάση εάν εκλεγεί.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Η Χεζμπολάχ ορκίζεται να αντεπιτεθεί στο Ισραήλ μετά τη θανατηφόρα επίθεση με τους βομβητές». Η Χεζμπολάχ υπόσχεται αντίποινα μετά την ταυτόχρονη έκρηξη των βομβητών που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σε όλο τον Λίβανο.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Χιλιάδες βομβητές το μελών της Χεζμπολάχ εξερράγησαν». Τουλάχιστον 18 νεκροί, σχεδόν 4 χιλιάδες τραυματίες. Κατηγορίες κατά του Ισραήλ.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η Χεζμπολάχ χτυπήθηκε στον Λίβανο από ταυτόχρονη έκρηξη εκατοντάδων βομβητών». Οι βομβητές που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της Χεζμπολάχ για να επικοινωνούν εξερράγησαν ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου.

Διαβάστε επίσης

Τι είναι οι βομβητές που σκόρπισαν τον τρόμο στον Λίβανο – Πώς λειτουργούν

NYT: Το Ισραήλ παγίδευσε με εκρηκτικά τους βομβητές της Χεζμπολάχ – Πώς τα πυροδότησε, τα τρία σενάρια