Ταεκβοντό: Παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων ο Αριστείδης Νικόλαος Ψαρρός

Στην κορυφή του κόσμου στο πρωτάθλημα εφήβων και νεανίδων ταεκβοντό ανέβηκε ο Αριστείδης Νικόλαος Ψαρρός. Το μέλος της εθνικής ομάδας που συστάθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, κέρδισε την κατηγορία των -51 κιλών στη διοργάνωση που φιλοξενείται για 3η ημέρα στο Τσαντσιόν της Νότιας Κορέας, δίνοντας συνέχεια στο προσωπικό σερί κατάκτησης χρυσών μεταλλίων σε μεγάλες διοργανώσεις.

Ενδεικτικά, το 2022 ήταν πρώτος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων που έγινε στο Πεμπρόκε, ενώ πέρυσι βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών, στην αντίστοιχη διοργάνωση των εφήβων, στο Ταλίν της Εσθονίας. Στην παρθενική του εμφάνιση σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κατάφερε να φτάσει και στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, το οποίο είναι το τέταρτο συνολικά για την Ελλάδα στην Ιστορία της διοργάνωσης.

Είχαν προηγηθεί οι πρωτιές του αείμνηστου Αλέξανδρου Νικολαΐδη το 1996 στην Βαρκελώνη αλλά και αυτές των Χαράλαμπου Παναγιωτίδη και Νικόλαου Παπαγγελή το 2002 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές των τριών πρώτων ημερών, ξεχώρισε φυσικά η 5η θέση της Μελίνας Γεωργίου στα -46 κιλά.

Ο Ψαρρός στην πορεία προς το χρυσό μετάλλιο, χρειάστηκε να πετύχει μερικές σπουδαίες νίκες, με πρώτη και καλύτερη αυτή απέναντι στον Κορεάτη Σέο (γύρος 32), από τον οποίο μάλιστα έχασε και το μοναδικό σετ στη διοργάνωση (1-2 / 6-18, 22-14, 12-14 ). Προκρίθηκε στα προημιτελικά μετά τη νίκη 0-2 (2-14, 9-12) επί του Βρεταού Σεράτ, ενώ με το ίδιο σκορ (0-2 / 2-15, 2-15) έκαμψε και την αντίσταση του Αιγύπτιου Γιαχία Μοχάμεντ Ελ Σαγιέντ μπαίνοντας έτσι στα μετάλλια της κατηγορίας.

Χωρίς να χαλαρώσει αγωνιστικά ούτε λεπτό, στα ημιτελικά ο Ψαρρός νίκησε 0-2 (13-15, 17-23) τον Ιρανό Νασιραχμαντί, ενώ στον τελικό -και με την ψυχολογία στα ύψη- έκανε κυριολεκτικά… περίπατο απέναντι στον Μολδαβό Ρόσκα, τον οποίο νίκησε με 2-0 (12-6, 12-0). Στο βάθρο των νικητών έδειχνε να μην πιστεύει τι είχε καταφέρει, αν και η αλήθεια είναι πως τα δείγματα γραφής που είχε δείξει τόσο στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όσο και στις βαθμολογούμενες διοργανώσεις των τελευταίων ετών, μαρτυρούν πως η συγκεκριμένη επιτυχία μόνο τυχαία δεν είναι!

Εξαιρετική εμφάνιση στα -46 κιλά νεανίδων πραγματοποίησε και η Μελίνα Γεωργίου. Η «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης στις νεάνιδες και 5η φέτος στο Ευρωπαϊκό γυναικών, σημείωσε δύο νίκες σε τρεις αγώνες που την έφεραν μια ανάσα από την κατάκτηση μεταλλίου. Στον γύρο των 32, το Νο-1 της Ευρωπαϊκής κατάταξης στις νεάνιδες, επικράτησε 2-0 (12-0, 16-4) της Ιταλίδας Μπέμπι, ενώ στον γύρο των 16 νίκησε με το ίδιο σκορ (2-0 / 16-15, 12-1) την Αλραβασντέχ από την Ιορδανία. Τον δρόμο προς το πολυπόθητο μετάλλιο της τον έκοψε η Κορεάτισα Γιουμίν Λι με σκορ 2-0 (15-8, 14-5), με την ασιάτισα λίγο αργότερα να κατακτά και το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας.

Πηγή: Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό

Ετικέτες