Οι χθεσινές αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης πρέπει, νέτα σκέτα, να ερμηνεύονται ως εξής:
Πρώτον, μπήκε ένα οριστικό τέλος στην προσπάθεια νομιμοποίησης στην αλλοδαπή του αφηγήματος της «σκευωρίας» μέσω της δίωξης δημοσιογράφων. Η Ε.Ε. και οι διεθνείς ενώσεις δημοσιογράφων δεν είναι διατεθειμένες ούτε κατ’ ελάχιστον να κυλιστούν στον βούρκο της στοχοποίησης λειτουργών της Ενημέρωσης. Αυτά σε ό,τι αφορά στην απαλλαγή των Βαξεβάνη, Παπαδάκου. Διαβάστε τις σχετικές τοποθετήσεις του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου IPI και των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.
Δεύτερον, καταβλήθηκε η ύστατη προσπάθεια να παραμείνει (και προεκλογικά) το αφήγημα «όλοι ίδιοι είμαστε» μέσω της ρετσινιάς στον Νίκο Παππά έστω και ως πλημμέλημα. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορήθηκε ότι έτρεχε με το ΙΧ του με 200 σε πεζόδρομο και τελικά κατέληξε να «κατηγορείτε» γιατί ήταν ραγισμένο το πίσω αριστερό φανάρι! Δείτε την απόφαση του Ελβετικού Δικαστηρίου όπου προσέφυγε ο Λιβανέζικος Όμιλος για τα περίφημα 3 εκατομμύρια Καλογρίτσα και θα καταλάβετε το μέγεθος της σκευωρίας κατά ενός πολιτικού που προσπάθησε και τελικά εισέπραξε 200 εκατομμύρια από τους καναλάρχες για τη χρήση των ψηφιακών συχνοτήτων. Αλήθεια επί ΝΔ 3 χρόνια τώρα πόσα εισέπραξε το Ελληνικό Δημόσιο που ψάχνει το δημοσιονομικό αποτύπωμα στα άχυρα της ελληνικής οικονομίας;
Τρίτον και το πλέον σοβαρό: παραπέμπονται σε δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος για το μέγα σκάνδαλο (αυτοί λένε «σκευωρία») της Novartis ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης. Αυτοί δεν ήταν τόσο τυχεροί διότι έπρεπε πάση θυσία να σταλεί το μήνυμα στους κόλπους των Δικαστών ότι «εδώ δεν παίζουμε…», ούτε να περνάει από το μυαλό κανενός ότι στο μέλλον μπορεί να ερευνήσει μέλος της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της χώρας χωρίς την έγκρισή τους! Εδώ μόνο ένα ρωμαλέο κίνημα εντός των Δικαστών μπορεί να σώσει τους τέσσερις αλλά και τη χαμένη τιμή του Σώματος. Η Ρουμάνα Κόβεσι, παρότι ομοιοπαθής, δεν μπορεί να παρέμβει στην υποτίθεται ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ενός κράτους – μέλους. Ό,τι είχε να πει το υπονόησε με πολύ σαφή τρόπο. Θα συμβούλευα όμως τους τέσσερις να διεθνοποιήσουν τη δίωξή τους όπως κάναμε οι δημοσιογράφοι στη χώρα. Γιατί; Διότι τα διαπλεκόμενα τερτίπια Μητσοτάκη στην ημεδαπή στην πλάτη των θεσμών προκαλούν έντονο εκνευρισμό στις Βρυξέλλες. Εκεί δεν διορίζει ούτε καθορίζει καριέρες η διαπλοκή. Άντε το πολύ, πολύ να διορίσει τον γιό της σε γραφείο ευρωβουλευτή που στη χώρα του κατηγορήθηκε για τα μύρια όσα.