Τα τρία βίντεο που κατέθεσε ο πρωθυπουργός στα πρακτικά της βουλής (Videos)

Τα τρία βίντεο που κατέθεσε ο πρωθυπουργός στα πρακτικά της βουλής (Videos)

«Το τελευταίο που απασχολεί τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ σε αυτή την πρόταση είναι είναι τα επιχειρήματα που επικαλείστε. Ούτε η ισχυροποίηση της διεθνούς θέσης της χώρας, σας ενδιαφέρει. Ούτε η αποκατάσταση της ηγετικού ρόλου της Ελλάδας στα Βαλκάνια, σας ενδιαφέρει. Ούτε η ανάκαμψη της οικονομίας, σας ενδιαφέρει. Ούτε η οριστική ρύθμιση του χρέους, σας ενδιαφέρει.Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν σας ενδιαφέρει» τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του επί της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία για το Μακεδονικό.

Τα βίντεο που κατέθεσε στα πρακτικά είναι τα ακόλουθα:

1992 – Αντ. Σαμαράς: Ο Κων. Μητσοτάκης αναγνωρίζει το δικαίωμα στους Σκοπιανούς να αυτοαποκαλούνται “Μακεδόνες”

Από τη δήλωση Σαμαρά για την παραίτησή του από Βουλευτής της ΝΔ: «Ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη να κάνει ξεκάθαρη δήλωση ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει στους Σκοπιανούς το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται “Μακεδόνες”. Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός δεν το δέχτηκε. Τους αναγνωρίζει το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται “Μακεδόνες”».

5 Δεκεμβρίου 2011 – Ντόρα Μπακογιάννη: Ο κ. Σαμαράς είναι ένα θλιβερό κεφάλαιο του σκοπιανού

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ενώ το ίδιο πρωί το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είχε εκδώσει απόφαση κατά της Ελλάδας, μετά από την προσφυγή της ΠΓΔΜ: «Εγώ θέλω λύση στο σκοπιανό, δεν θέλω να τα τινάξουμε στον αέρα. Πρέπει να βρεθεί μία σύνθετη ονομασία και να κλείσει αυτή η ιστορία. […] Ο κ. Σαμαράς είναι ένα άλλο θλιβερό κεφάλαιο του σκοπιανού. Το χρησιμοποιεί και σήμερα, όπως το χρησιμοποίησε και τότε. Δεν βοήθησε σίγουρα εκείνη την ώρα. Φταίει για όλα του παρελθόντος».

1993 – Κων. Μητσοτάκης στη Βουλή: Ο Σαμαράς είχε δεχθεί, σε συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, να αναφερθεί η Δημοκρατία αυτή με σκέτο το όνομα Μακεδονία

«Ο Σαμαράς, στις 2 Δεκεμβρίου, σε συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών, είχε δεχθεί κατά την συζήτηση του κανονισμού να αναφερθεί η Δημοκρατία αυτή με σκέτο το όνομα Μακεδονία. Είχε απλώς διατυπώσει επιφύλαξη, αλλά είχε δεχθεί να μπει στο κείμενο».

Documento Newsletter