Tα SS επιστρέφουν στην Εσθονία για την ακροδεξιά και το κέρδος

Tα SS επιστρέφουν στην Εσθονία για την ακροδεξιά και το κέρδος

Με την ακροδεξιά να βρίσκεται σε άνοδο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και την ιστορία της ηπείρου να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο πως γίνονται αντιληπτές οι πρόσφατες εξελίξεις ιδιαίτερα στο κομμάτι της ανατολικής Ευρώπης με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο από διάφορα άτομα με στολές των SS και της Βέρμαχτ να κάνουν «πορεία» σε δρόμο της Εσθονίας προκάλεσαν… αντιδράσεις και τράβηξαν το ενδιαφέρον των χρηστών των σόσιαλ μίντια.

Στα διάφορα ποσταρίσματα προφανώς είτε λόγω απορίας, είτε λόγω άγνοιας, είτε… εσκεμμένα η πορεία παρουσιαζόταν ως «τα SS επιστρέφουν στην Εσθονία».

 

Όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν τέτοιες εικόνες στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια, αφού πρόκειται για ένα είδος χόμπι το οποίο έχει πάρει και χαρακτηριστικά κοινότητας και χαρακτηριστικά ξεχωριστού είδους τουρισμού. Ανά την Ευρώπη ο «πολεμικός τουρισμός» κατά τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι φορούν ενδυμασίες και στολές από στρατιώτες ή από άτομα της εκάστοτε εποχής που έγινε ένα γεγονός, συγκεντρώνονται σε χώρους ή σε σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος (όπως πεδία μαχών) και συμμετέχουν σε αναπαραστάσεις των γεγονότων.

Αν και οι περισσότερες από αυτές τις εκδηλώσεις έχουν χαρακτηριστικά που τις κάνουν να «κλίνουν» προς τα δεξιά -ενώ ιδιαίτερα όσον αφορά σε αναπαραστάσεις γεγονότων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αρκετοί συμμετέχοντες εμφανίζουν ακροδεξιές- ναζιστικές προτιμήσεις- η διοργάνωση έχει περισσότερο σαν στόχο την προώθηση του χόμπι και φυσικά το κέρδος.

Φυσικά σε αυτό συμμετείχαν διάφορες ομάδες όπως η Kamfgruppe Kurland που προτιμούν να ντύνονται με στολές της Βέρμαχτ σε τέτοιες αναπαραστάσεις, όμως στο φεστιβάλ υπήρχαν και συμμετέχοντες που είχαν ντυθεί με στολές του Κόκκινου Στρατού.

Στα σχετικά γκρουπ στα σόσιαλ μίντια πάντως είναι γεγονός ότι πάρα πολλές αναρτήσεις αφορούν στην πλευρά των Ναζί, όμως δεν λείπουν αναπαραστάσεις από μάχες με Αμερικανικές δυνάμεις ή από μάχες με συμμετοχή μέχρι και των δυνάμεων της… Φινλανδίας. Το Πολεμικό Μουσείο του Βάλγα διαφημίζει επίσης αναπαραστάσεις ακόμα και από τους Ναπολεόντιους πολέμους.

Διαβάστε επίσης:

Απροσπέλαστες αντιπυρικές ζώνες στην Εύβοια αποκαλύπτει ο Κεδίκογλου: «Δόθηκαν εκατομμύρια αλλά είμαστε απροστάτευτοι» (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ελλάδα στην τρίτη θέση της ΕΕ με τη μεγαλύτερη αύξηση στο ρεύμα – Ο Μητσοτάκης επέλεξε πολιτικές μικροαπατεωνιές»

Τώρα θυμήθηκε η κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις στα δασαρχεία – Σφοδρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter