Τα προβλήματα της καθημερινότητας «καταπίνουν» την κυβέρνηση – Διέξοδο ψάχνει ο Μητσοτάκης

Τα προβλήματα της καθημερινότητας «καταπίνουν» την κυβέρνηση – Διέξοδο ψάχνει ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών, όπου η Νέα Δημοκρατία έχασε 1.000.000 ψήφους σε ένα χρόνο άρχισε να μιλάει για την επιστροφή στην «ατζέντα της καθημερινότητας», με σκοπό να δείξει ότι το μήνυμα των εκλογών «ελήφθη». ‘Ένα μήνα και κάτι μετά το κακό αποτέλεσμα η γαλάζια παράταξη βυθίζεται σε ένα συνεχές σπιράλ φθοράς, καθώς πέρα από τις εσωτερικές αντιθέσεις που έχουν εκφραστεί (συνεδρίαση ΚΟ, παρεμβάσεις Καραμανλή-Σαμαρά), πλέον τα ίδια τα προβλήματα της καθημερινότητας δείχνουν ότι το Μαξίμου δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση.

Αργά αντανακλαστικά και έλλειψη σχεδίου

Η έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν λίγο υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου για την μεγάλη αύξηση των τιμών της χονδρικής του Ιουλίου και του Αυγούστου στο ρεύμα, απλά δείχνει με τον πιο καθαρό τρόπο ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με «δικούς της» ρυθμούς. Για άλλη μία φορά ενώ η κοινωνία βοά για την αισχροκέρδεια και τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέτουν σε καθημερινή βάση το ζήτημα των υπερκερδών των λίγων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να διαχειριστεί ένα πρόβλημα που έχει γιγαντωθεί λόγω των δικών του πολιτικών επιλογών.

Το πρόβλημα είναι οι πολιτικές της κυβέρνησης

Την ίδια στιγμή στο πεδίο της υγείας τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, με την κυβέρνηση να έχει «χάσει κυριολεκτικά την μπάλα». Ο λαλίστατος υπουργός Υγείας αντί να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, εκβιάζει τους γιατρούς, για προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.

Ακόμη και στο μείζον της ασφάλειας στα δημοσκοπικά δεδομένα που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, αποτυπώνεται ότι οι πολίτες έχουν έντονα το αίσθημα της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας. Πώς να μην αισθάνονται έτσι όταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρει ότι η «η ασφάλεια ποτέ δεν είναι μία υπόθεση βεβαία, ποτέ δεν είναι δεδομένη» (Παραπολιτικά), προκαλώντας πολλά ερωτήματα, καθώς ο ρόλος του δεν είναι να διαπιστώνει απλά τα προβλήματα, αλλά να κάνει οτιδήποτε, ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει με το βλέμμα προς τη ΔΕΘ (Σεπτέμβριος) να δείξει ένα μήνυμα «επανεκκίνησης», ώστε να αλλάξει την επικοινωνιακή εικόνα της κυβέρνησης. Η αρχή θα γίνει τις επόμενες μέρες όπου θα αλλάξουν αρκετοί γενικοί γραμματείς από τα υπουργεία, ώστε το Μαξίμου να δείξει ότι ακούει τους γαλάζιους βουλευτές, οι οποίοι είχαν εκφράσει στη συνεδρίαση της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος (26/6), έντονη ενόχληση για συμπεριφορές αλαζονείας.

Διαβάστε επίσης:

Πίσω από τις εξελίξεις η κυβέρνηση: Όλα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη για την άνοδο της τιμής του ρεύματος

Όταν τα «χαιρετίσματα στον Αλαφούζο» πάγωσαν το πλατό του ΣΚΑΪ (Video)

Παναγιωτόπουλος: «Λέει ψέματα ο Άδωνις, είναι πολλές οι καταγγελίες από ανασφάλιστους»

Πάνω από €100 δισ. το φέσι για να σωθούν οι τράπεζες – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επισφράγισε το έγκλημα που υποθήκευσε το μέλλον της Ελλάδας

Σφοδρή κόντρα Πολάκη – Γεωργιάδη για τους ανασφάλιστους (Videos)

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά θα ειπωθούν στη σημερινή Πολιτική Γραμματεία – Αποφασισμένος για «σκληρό ροκ» ο Κασσελάκης

Live your myth in Greece

Τραμπ: Με επίδεσμο στο αυτί η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την απόπειρα δολοφονίας (Photos-Video)

Τζέι Ντι Βανς: Από σφοδρός επικριτής του Τραμπ, υποψήφιος αντιπρόεδρός του – Τον είχε αποκαλέσει «Χίτλερ της Αμερικής»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter