Τα πιο παράξενα ρεκόρ που έχουν γίνει σε αγώνες δρόμου

Όλοι όσοι ασχολούνται με τα αθλητικά γεγονότα έχουν την κοινή εμμονή να ασχολούνται και με τους αριθμούς και τα ρεκόρ. Συνήθως βέβαια, αυτή η τάση αφορά γεγονότα όπως ο Μαραθώνιος ή το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου και άλλες τέτοιες κεντρικές διοργανώσεις.

Υπάρχουν και διάφορα ρεκόρ σε πολύ πιο ασυνήθιστα πράγματα. Υπάρχει, για παράδειγμα, το ρεκόρ που αφορά το να τρέξεις Μαραθώνιο με… τακούνια ή ημιμαραθώνιο με χούλα χουπ!

Ορισμένα από τα τα πιο περίεργα, πιο μοναδικά ρεκόρ είναι τα παρακάτω:

Mαραθώνιος indoor

Κάθε άνοιξη, στο Μανχάταν διοργανώνεται ένα πρωτάθλημα εσωτερικού μαραθωνίου, όπου και περίπου 100 δρομείς ανταγωνίζονται για το παγκόσμιο ρεκόρ στο περίεργο γεγονός. Ο Σι Τζέι Άλμπερτσον με 2:17:59 έχει το παγκόσμιο ρεκόρ.

Μαραθώνιος σε διάδρομο

Και γιατί όχι; Άλλωστε είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο οι δρομείς που προετοιμάζονται για έναν μαραθώνιο να δοκιμάζουν την αντοχή τους στον διάδρομο όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές. Το ότι έχει οργανωθεί και ολόκληρος Μαραθώνιος μέσω διαδρόμου δεν είναι και τόσο περίεργο. Το παγκόσμιο ρεκόρ των ανδρών για τη διεξαγωγή μαραθωνίου σε διάδρομο κατέχει ο Τάιλερ Άντριους που έτρεξε 42 χιλιόμετρα με χρόνο 02:17:56 στο Chaski Challenge 2020.

Ημιμαραθώνιος με χούλα χουπ

Πόσα μέτρα μπορείς να τρέξεις έχοντας στη μέση σου ένα χούλα χουπ; Η Μπέτι Σάριν, γνωστή και ως «Μπέτι Χουπς», παίρνει το βραβείο σε αυτή την κατηγορία. Η δρομέας και ο δασκάλα γιόγκα της Νέας Υόρκης, τελείωσε τον ημιμαραθώνιο με χούλα χουπ του Χόλιγουντ σε 3 ώρες και 3 λεπτά, χωρίς να πέσει ή να σταματήσει να κινείται το στεφάνι!

Μαραθώνιος με βήματα προς τα πίσω

Αν και το να τρέχεις με βήματα προς τα πίσω είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε επίπεδο γυμναστικής, είναι και πολύ δύσκολο να το κάνεις για πολύ ώρα. Αυτό δεν ισχύει για τον Τσου Ζεγιούν, ο οποίος διήνυσε ολόκληρο, τον Διεθνές «Ανάποδο» Μαραθώνιο του Πεκίνου του 2004 και τελείωσε με χρόνο 3:43:39, που είναι και το ρεκόρ στη συγκεκριμένη κατηγορία. Στις γυναίκες, το ρεκόρ κατέχει Κάθριν Κλόλι με 4:26:06 στον αντίστοιχο αγώνα του Καναδά το 2017.

Ο αγώνας του Empire State Building

O αγώνας του Empire State Building, που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Μάιο, είναι ένας από τους πιο διάσημους και ανταγωνιστικούς αγώνες ουρανοξυστών που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα (οι άλλοι αγώνες λαμβάνουν χώρα στο Σικάγο και το Σιάτλ). Οι συμμετέχοντες ξεκινούν από τη βάση του κριρίου στο Μανχάταν και κάνουν περίπου 1.576 βήματα μέχρι την κορυφή. Ο Αυστραλός Πολ Κρέικ κατέχει το ρεκόρ των ανδρών το 2003, όταν και ανέβηκε το κτίριο σε 9 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα, καθιστώντας τον μόνο δρομέα που έσπασε τα 10 λεπτά της κούρσας. Από την πλευρά των γυναικών, η κάτοχος ρεκόρ είναι η Αυστριακή Αντρέα Μέιρ έχει τον ταχύτερο χρόνο με 11:23 το 2006.

Μίλι με μπύρα

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειάζεται τέχνη για να τρέξει κανείς σε έναν αγώνα ενώ ταυτόχρονα πίνει μπύρα. Για την ακρίβεια, οι κανόνες λένε ότι πρέπει να σταματά ανά συγκεκριμένη απόσταση, να πίνεις μερικές γουλιές από το κουτάκι μπύρας που κρατάς και να συνεχίζεις. Και το να τρέχεις με την κοιλιά γεμάτη μπύρα δεν είναι και πάρα πολύ εύκολο. Στην κορυφαία λίστα επιδόσεων όλων των εποχών, ο Κόρεϊ Μπέλμορ από τον Καναδά έχει το ρεκόρ στους άνδρες με 4:33, επίδοση που έκανε το 2021 σπάζοντας το δικό του ρεκόρ. Στις γυναίκες το ρεκόρ ανήκει στην Έριν Ο’ Μάρα με το 6:08, επίδοση του 2015.

Μαραθώνιος σε πισίνα

O μαραθώνιος σε υποβρύχιο “διάδρομο” είναι άλλο ένα περίεργο άθλημα, που το προτιμούν όσοι λόγω τραυματισμού δεν μπορούν να τρέξουν για πολύ. Το 2012, ο Μάικ Στούντερ πέτυχε το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη και ταχύτερη απόσταση υποβρύχιων διαδρομών όταν έτρεξε 43 χιλιόμετρα με χρόνο 3:44:52 στο Όρεγκον.

Μαραθώνιος με ψηλοτάκουνα

Το 2019, η Christelle Doyhambehere, ολοκλήρωσε τον Μαραθώνιο του Παεισιού κάνοντας 6:04 ενώ φορούσε τακούνια. Για να προετοιμαστεί για τον αγώνα εκπαιδεύτηκε ως επί το πλείστον σε κανονικά παπούτσια πάντως, όπως ξεκαθάρισε και η ίδια.

Πηγή: Runnfun.gr

Ετικέτες