Tα πετσωμένα… πλυντήρια και ο Μητσοτάκης

Tα πετσωμένα… πλυντήρια και ο Μητσοτάκης

Οτι ο Μητσοτάκης δεν φταίει ποτέ και για τίποτε, ακόμη κι όταν παίρνει τη χώρα από το χέρι και την πάει στα βράχια, κοντεύουμε χάρη στις πετσωμένες πένες να το εμπεδώσουμε. Μπορεί να φταίει ο Τσίπρας, μπορεί όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί σύμπασα η εντός και εκτός των παραδοσιακών τειχών Αριστερά, μπορεί όσοι ασκούν την παραμικρή κριτική, σίγουρα φταίνε οι νέοι που είναι κακομαθημένοι, συχνά οι μεγαλύτεροι που τους κακόμαθαν, αλλά ο ένας και μοναδικός Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό το αγλάισμα της συντηρητικής παράταξης και ίσως και της πολιτικής γενικώς, δεν ευθύνεται ποτέ για οτιδήποτε πάει κατά διόλου.

Επειδή βέβαια υπάρχουν και κακοήθεις που δεν δέχονται να αφήνεται ο αρχηγός του… επιτελικού κράτους εκτός κριτικής, όταν τα πράγματα ζορίζουν πολύ αναλαμβάνουν εργολαβικά οι πετσωμένες πένες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα κατηγορώντας όλους τους παρατρεχάμενους.

Ανάλογα λοιπόν με τα προσωπικά ή εκδοτικά συμφέροντα του ενός ή του άλλου «σχολιαστή», για τα λάθη και τις αποτυχίες του Μητσοτάκη ευθύνονται πότε ο Δένδιας, πότε ο Παναγιωτόπουλος και ο Κικίλιας, πότε ο Βρούτσης και, εάν αναγκαστούν, λόγω «λαθών» που δεν μπορούν να θεωρηθούν άσχετα με τις επιλογές του Μαξίμου, πότε ο Γεραπετρίτης και πότε ο Σκέρτσος. Οχι ότι όλοι αυτοί δεν ευθύνονται, το αντίθετο. Οπως λέει ο λαός μας, «αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει» και είναι σαφές ότι η νεοφιλελεύθερη «στάνη» αυτά τα «τυριά» έχει, οπότε με αυτούς πορεύεται και αυτοί ευθύνονται. Αλλά αυτό –παρά τις πετσωμένες λαθροχειρίες– δεν μπορεί να βγάζει λάδι τον Μητσοτάκη. Αντίθετα δηλαδή απ’ ό,τι προσπαθούν να πλασάρουν τα δεξιά «πλυντήρια», δεν αποφασίζουν οι περί τον Μητσοτάκη, που τάχα μόνο αυτοί είναι σημαιοφόροι του νεοφιλελευθερισμού, αλλά αυτός είναι που έχει ενστερνιστεί όλα τα νεοφιλελεύθερα προτάγματα, αναθέτοντας τη βρόμικη δουλειά της καθημερινότητας στους Σκέρτσους και τους Γεραπετρίτηδες. Και γι’ αυτό δεν είναι περαστικός από την ηγεσία της ΝΔ, όπως πίστεψαν κάποτε ο Σαμαράς και ίσως και ο Καραμανλής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter