Τα… νούμερα της Καράμπελα

Τα… νούμερα της Καράμπελα

Οι παλιοί αναγνώστες των κοσµικών σελίδων του Ζάχου Χατζηφωτίου συνήθιζαν να λένε πως αν διαβάζεις συχνά όσα συµβαίνουν στα σαλόνια, θα καταλάβεις και όσα συντελούνται στις κρεβατοκάµαρες, οι οποίες σχεδόν πάντα (αν είναι όσο κοσµικές πρέπει, βέβαια) οδηγούν στην πολιτική. Οι καιροί φυσικά άλλαξαν και δεν εννοώ ότι η κρεβατοκάµαρα δεν οδηγεί στην πολιτική, αλλά ότι αν θες να έχεις σαφή εικόνα για τους πρωταγωνιστές (της πολιτικής και όχι της κρεβατοκάµαρας), πρέπει να βλέπεις πώς σχετίζονται µεταξύ τους διάφοροι σύµβουλοι, δηµοσιολόγοι, διαφηµιστές και δηµοσκόποι. Υπάρχουν διάφορα πρόσωπα που όπως ακριβώς φωτογραφίζονται σε ένα γκαλά, φωτογραφίζονται και ως σχετιζόµενα σε διάφορα ΦΕΚ. Βλέπεις τον κύριο τάδε µε κύρος και επιστηµονική επιφάνεια, που παρέχει υπηρεσίες πάντα τοις µετρητοίς, αλλά εµφανίζεται ως εθελοντής του κοινωνικού σαµαρειτισµού και της προσφοράς. Αν δεν µπεις στον κόπο να τον γκουγκλάρεις, θα καταλήξεις στις παλιές θεωρίες του Ζάχου Χατζηφωτίου, ότι η Ελλάδα όλη είναι ένα τρενάκι. Συµφερόντων και σχέσεων πάντα, για να µην παρεξηγηθούµε.

Τα θυµήθηκα αυτά διαβάζοντας όσα προκύπτουν κάθε λεπτό (κυριολεκτικά) για την εταιρεία δηµοσκοπήσεων Abacus, η οποία σε πρόσφατη δηµοσκόπησή της για τον Alpha εµφάνισε τον άφωνο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη να έχει κάνει το κόµµα του πύραυλο δηµοφιλίας, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά τον χιονιά και την καταστροφή προηγείται µε 13 µονάδες του Αλέξη Τσίπρα.

Το εύλογο ερώτηµα ήταν ποια είναι η εταιρεία που ξεπέρασε ακόµη και τη διάθεση του Μαξίµου µε τη δηµοσκόπησή της. Προκύπτει, λοιπόν, πως µέχρι σήµερα ήταν µια εταιρεία που η κύρια ενασχόλησή της ήταν οι τρίχες. Κυριολεκτικά όµως. Με αναρτήσεις στο διαδίκτυο έγραφε «Γεια σας κορίτσια, αυτές τις µέρες διεξάγουµε µια έρευνα που αφορά µεθόδους αποτρίχωσης και ψάχνουµε κοπέλες 20-30 χρονών». Ξαφνικά η εν λόγω εταιρεία αποφασίζει να κάνει πολιτική χαλάουα στους κ. Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη µε µια πολιτική δηµοσκόπηση.

Μεγαλοµέτοχοι της εταιρείας είναι ο Κίµων Αθανασιάδης, ηλικίας 90 ετών (εύχοµαι να ζει ο άνθρωπος), και η Χριστίνα Καράµπελα. Στο ∆Σ της εταιρείας εντοπίζονται και οι γιοι του Αθανασιάδη, Νίκος Αθανασιάδης, ψυχολόγος, και Αλέξανδρος Αθανασιάδης, σύµβουλος επιχειρήσεων.

Η Χρ. Καράµπελα είναι µέτοχος µιας άλλης και µάλλον σοβαρής εταιρείας ερευνών, της QED. Ιδρυτής της εταιρείας, σύµφωνα µε όσα αναγράφονται στο σάιτ της QED, είναι ο ψυχολόγος Νίκος Αθανασιάδης. Εν ολίγοις οι δύο εταιρείες αποτελούν οικογενειακή υπόθεση.

Η κ. Καράµπελα είναι ταυτόχρονα και αντιπρόεδρος της Action Aid, της ΜΚΟ που µέχρι πρότινος ήταν υπό την ηγεσία της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη. Η εταιρεία της QED επί Ν∆ έχει πάρει από το δηµόσιο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για διάφορες «έρευνες αγοράς».

Ας προχωρήσουµε όµως λίγο ακόµη. Σύζυγος της κ. Καράµπελα είναι ο επικοινωνιολόγος Χρήστος Βαλταδώρος. Ο Βαλταδώρος εργάζεται ως head corporate communications (πάντα θαύµαζα την ευρηµατικότητα των τίτλων ώστε να έχουν όλοι από έναν) για την εταιρεία Newtons Gravity του Στέλιου Ζωντού. Για τον Ζωντό σας έχει γράψει η Μπάµπουσκα ότι είναι πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και νυν προνοµιακός «διαφηµιστής του Μαξίµου». Τόσο προνοµιακός που οι άλλες διαφηµιστικές εταιρείες και κυρίως αυτές που συµπαθούν τον Μητσοτάκη ακονίζουν µαχαίρια για την προνοµιακή µεταχείριση (και αλίµονο τα έσοδα) που έχει. Ο κ. Βαλταδώρος υπήρξε σύµβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και το 2016 δηµιούργησε θόρυβο µε δηλώσεις του για την Αγια-Σοφιά. Από το 2004 έως το 2008 υπήρξε σύµβουλος του Κώστα Καραµανλή. Για την ακρίβεια υπήρξε σκιά του Γιάννη Ανδριανού στο Μαξίµου, ο οποίος επιζητούσε ένα σύµβουλο µε κοινωνικό λούστρο και ευρυµάθεια (κυρίως στις ξένες γλώσσες και στα κρασιά) που δεν είχε ο ίδιος για να τον βοηθάει στη δηµιουργία του προφίλ του. Το 2008 ο Βαλταδώρος εκδιώχθηκε λένε από το Μαξίµου όταν εντοπίστηκε να κάνει επιλεκτικές διαρροές για πράγµατα που δεν ευνοούσαν τον τότε πρωθυπουργό. Αρχικώς µε τη διαµεσολάβηση του Θόδωρου Ρουσόπουλου πείστηκε να επισκεφτεί τη Μονή Βατοπεδίου για να συνετιστεί και να λάβει συγχώρεση, αλλά η επίσκεψη δεν απέδωσε και τελικώς έφυγε κακήν κακώς, βρίζοντας τον Ευάγγελο Αντώναρο τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για την αποποµπή του.

Τι προκύπτει αν ενώσουµε όλα αυτά; Το αποκαλυπτικό παζλ που συνέθεταν κάποτε οι φωτογραφίες του Ζ. Χατζηφωτίου αλλά τώρα πλέον έχει ψηφιοποιηθεί. Το τρενάκι πάντως συνεχίζει να είναι τρενάκι.

Documento Newsletter