Τα ημερολόγια του Αδώνιδος με ή χωρίς τιμολόγια

Τα ημερολόγια του Αδώνιδος με ή χωρίς τιμολόγια

Σε διάσταση με την αλήθεια βρίσκονται οι απαντήσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ για τις συναλλαγές που είχε ο αδερφός του με το «Ερρίκος Ντυνάν». Ο Άδωνις Γεωργιάδης ωρύεται -με το γνωστό χυδαίο του ύφος- στο Twitter πως οι συναλλαγές του με το «Ντυνάν» αφορούσαν μόνο το 2008, αν και οι κατάλογοι με τους προμηθευτές και τις συναλλασσόμενες εταιρίες του ΚΙΕΝ αναγράφουν αδιάκοπα τα στοιχεία του αδερφού του, Λεωνίδα, από το 2000 έως και το 2014.

Ο Άδωνις δημοσίευσε μόνο τα τιμολόγια του 2008, οπότε δύο είναι τα τινά: Ή το μηχανογραφικό σύστημα του «Ντυνάν» αντιπαθεί και υπονομεύει τα αδέρφια Γεωργιάδη ή για όλες τις συναλλαγές πλην του 2008 δεν υπάρχουν τιμολόγια.

Σύμφωνα με τους μηχανογραφημένους καταλόγους για τους προμηθευτές και τις συναλλασσόμενες εταιρίες του «Ντυνάν» που έφτασαν στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία από το πρώην Κοινωφελές Ίδρυμα, τα στοιχεία του Λεωνίδα Γεωργιάδη (ΑΦΜ, τηλέφωνο κ.ο.κ.) σημειώνονται για 14 συναπτά έτη.

Κάθε κατάλογος, ανά έτος, έχει προσθαφαιρέσεις στις εταιρίες που προμηθεύουν ή συναλλάσσονται με το νοσοκομείο, αλλά οι δοσοληψίες με τα αδέρφια Γεωργιάδη αποτελούσαν κανόνα που δεν μπορούσε να παρακαμφθεί. Όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Twitter, το 2008 οι «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ» πούλησαν 2.000 ημερολόγια στο ΚΙΕΝ με κόστος περίπου 15.000 ευρώ. Απ’ ό,τι φαίνεται, τα ημερολόγια του κ. Γεωργιάδη ήταν πάγια υλικά για το «Ερρίκος Ντυνάν» μαζί με τις γάζες και όλα τα λοιπά αναλώσιμα ιατρικά και νοσηλευτικά προϊόντα.

Πρόκειται για καταλόγους ανά έτος:

Σε σχετικές ερωτήσεις του Κώστα Βαξεβάνη, το πρώην στέλεχος του ΛΑΟΣ αρνείται κάθε άλλη συναλλαγή με το «Ντυνάν», εμμένοντας στην άποψη πως οι δοσοληψίες αφορούσαν μόνο το 2008. Σύμφωνα με την κατάθεση του πρώην μέλους του Δ.Σ. του «Ερρίκος Ντυνάν», Βασίλη Στεργίου, στην Εξεταστική Επιτροπή, το νοσοκομείο διαθέτει ένα από τα καλύτερα υπολογιστικά συστήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα, με το γεγονός αυτό να δημιουργεί ένα πρόβλημα στον κ. Γεωργιάδη, καθώς είτε κάποιος πρόσθεσε από δόλο το όνομά του στις λίστες, είτε ο αδερφός του -όντας επιφορτισμένος από τις τηλεπωλήσεις- ξεχνούσε για 13 χρόνια να προβεί στα νόμιμα. Δηλαδή, να κόβει τιμολόγια για τις συναλλαγές με το νοσοκομείο.

ΠΕΡΙ ΠΛΟΥΤΟΥ ή ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ;

Ο αντιπρόεδρος με τάση να καπελώνει τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέθεσε στο Twitter και μία ακόμη ανακρίβεια. Έγραψε πως οι συναλλαγές αφορούσαν ημερολόγια του 2008, τα οποία είχαν θέμα την Υγεία. Ως δια μαγείας όμως, τα ημερολόγια του 2008 τιτλοφορήθηκαν ως «ΠΕΡΙ ΠΛΟΥΤΟΥ». Αντιλαμβανόμενος τη νέα διαδικτυακή του γκάφα, πλέον ισχυρίζεται πως τα ημερολόγια ήταν το 2009.

Δείτε τι έλεγε στην αρχή:

Δείτε τι είπε μετά:

Και ποιο ήταν το ημερολόγιο του 2008:

Κανείς δεν μπορεί να τοποθετηθεί με επάρκεια αν οι διαδικτυακές αβελτηρίες του Αδώνιδος έγιναν μετά από δική του πρωτοβουλία ή αν κάποιος εκ των συνεργατών του τον παρότρυνε να παραθέσει τη μία αναντιστοιχία μετά την άλλη. Το μόνο σίγουρο όμως, πως ο κ. Γεωργιάδης πρέπει να απαντήσει δημοσίως για όλες αυτές τις συναλλαγές. 14 χρόνια το πρώην Κοινωφελές Ίδρυμα, που ξεπούλησε ο ίδιος με το τριμερές μνημόνιο πριν αναλάβει την υπολοίπουσα βρώμικη δουλειά ο Βορίδης, προμηθευόταν μαζί με είδη πρώτης ανάγκης και τα ημερολόγια της εταιρίας του αδερφού του. Μάλιστα, το 2013 και το 2014 ο Άδωνις Γεωργιάδης τυχαίνει να ήταν και υπουργός Υγείας. Μήπως το εν λόγω αξίωμα πολλαπλασίασε το ποσό της συναλλαγής; Ελπίζουμε να μας επιτρέπει να παραθέτουμε ερωτήματα, ασχέτως αν αυτή είναι η δουλειά μας, κι ας μας αποκαλεί μπούφους στο Twitter ο επηρμένος προφέσορας του αποτυχημένου ακροδεξιού φαφλατισμού.

Η Εξεταστική Επιτροπή οφείλει να ζητήσει εξηγήσεις από τον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να απαντήσει για τις συναλλαγές πλην του 2008 και να παραθέσει ένα προς ένα τα ποσά μαζί με τα τιμολόγια. Αν υπάρχουν…

Να μας εξηγήσει, επίσης, για ποιο λόγο το «Ντυνάν» προμηθεύτηκε χιλιάδες ημερολόγια. Πόσα πούλησε ο αδερφός του όταν ήταν υπουργός ο ίδιος; Αγόραζε το νοσοκομείο, δηλαδή, ημερολόγια, ενώ οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι;

Documento Newsletter