Τα «Φιλαράκια» ξαναβρίσκονται στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Documento

Τα «Φιλαράκια» ξαναβρίσκονται στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Documento

Τα «Φιλαράκια» επιστρέφουν στη μικρή οθόνη και ο Λουκάς Καρνής περιγράφει τα βασικά χαρακτηριστικά της σειράς που ταυτίστηκε με την αβάσταχτη ελαφρότητα της ανέφελης Αμερικής. Επίσης η Αμαλία Δενδρινού βλέπει ένα προς ένα όλα τα παλιά επεισόδια, παθαίνει αριθμολατρεία και ψάχνει τα στατιστικά της που έγραψαν ιστορία στην αμερικανική τηλεόραση. 

Ο Βασίλης Λέκκας σε συνέντευξη του στον Αντώνη Μποσκοΐτη μιλά για τον Μάνο Χατζιδάκι και την επεισοδιακή σχέση τους, το ξεκίνημά του στο τραγούδι και τις μαγικές βραδιές που πέρασε σε μια διαδρομή που μετρά 41 χρόνια πλέον. 

Η νέα περιπέτεια της Wonder Woman βρίσκεται στα θερινά που μόλις σήκωσαν ρολά και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης σημειώνει τους κύριους σταθμούς της ηρωίδας της DC Comics κατά τη μετάβασή της από το χαρτί στο πανί.   

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χάρης Αθανασιάδης γράφει για τους Αλέξανδρους της γεωπολιτικής και την  πολιτική που δήθεν κοιτάει στο μέλλον ενώ έχει αγκιστρωθεί σε ένα κατασκευασμένο παρελθόν που δεν προοιωνίζεται ευρωπαϊκό «εκσυγχρονισμό».  

Η Μάνια Παπαδημητρίου και ο Όμηρος Πουλάκης γράφουν για το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός και την ωμή κατασταλτική επέμβαση της εκκένωσής του

Καλοκαίρι χωρίς τέχνη δεν υπάρχει. Η Αφροδίτη Ερμίδη συγκεντρώνει τις εννέα εικαστικές εκθέσεις που θα «ανοίξουν» το βλέμμα μας αυτό το καλοκαίρι μετά τον υποχρεωτικό πολύμηνο εγκλεισμό.

Η κρυστάλλινη φωνή των ορέων: Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ευάγγελος Αυδίκος μιλάει στην Έμυ Ντούρου για την προσφορά του Κώστα Κρυστάλλη στην ελληνική λογοτεχνία.

Βαθιά γεύση Ανατολής στην Αθήνα. Η ιστορία του Μιράν Κουρουνλιάν και οι μυστικές συνταγές που ταξίδεψαν από την Καισάρεια Καππαδοκίας στην Ελλάδα. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη. 

Η ιστορία της Βενετίας. Μια σπουδαία μελέτη για την ιστορία της γαληνοτάτης δημοκρατίας της Αδριατικής από τον Ουίλιαμ ΜακΝίλ ο οποίος σκιαγραφεί το πορτρέτο της πόλης που στάθηκε ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Στην επιμέλεια του κειμένου η Εμυ Ντούρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter