Τα εν οίκω μη εν δήμω

Τα εν οίκω μη εν δήμω

Σε δύσκολους καιρούς, με όλα τα καλλιτεχνικά δρώμενα να ακυρώνονται, η συντακτική ομάδα του Docville προτείνει εναλλακτικές μορφές διασκέδασης κατ’ οίκον.

Series-mania

«The plot against America» στο ΗΒΟ. Η σειρά, όπως και το ομώνυμο βιβλίο του Φίλιπ Ροθ, αφηγείται μια φανταστική αμερικανική ιστορία μέσω μιας εβραϊκής οικογένειας της μεσαίας τάξης. Πρωταγωνιστούν οι ΓουινόναΡάιντερ, Ζόι Καζάν, ΜόργκανΣπέκτορ, Τζον Τορτούρο και ΑντονιΜπόιλ.

«Lock and key» στο Netflix.Το κόμικ που δημιούργησαν οι Τζο Χιλ και ΓκάμπριελΡοντρίγκεζ ξεχώρισε ως μια από τις καλύτερες σειρές τρόμου που έχουν κυκλοφορήσει σε κόμικ. Πρόκειται για την ιστορία μιας οικογένειας που βιώνει ένα τραυματικό γεγονός και πώς κάθε μέλος της το αντιμετωπίζει και εξελίσσεται. «McMillions» στο HBO. Ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων από τον ΜαρκΓουόλμπεργκ που ακολουθεί την ιστορία της ληστείας 24 εκατομμυρίων δολαρίων από τα McDonald’s το ’90. Η σειρά έχει ήδη δημιουργήσει αίσθηση σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Τhestranger» στο Netflix. Βασίζεται στο ομότιτλο αστυνομικό μυθιστόρημα του ΧάρλανΚόμπεν, συγγραφέα δεκάδων επιτυχημένων βιβλίων, αρθρογράφου των «NewYorkTimes» και δημιουργού της τηλεοπτικής σειράς «Safe». «Mybrilliantfriend» στο HBO (δεύτερη σεζόν). Βασίζεται στο δεύτερο βιβλίο της EλεναΦεράντε. Η Λίλα και η Ελενα είναι δεκάξι χρόνων και βρίσκονται σε αδιέξοδο. Η νιόπαντρη Λίλα αισθάνεται πως χάνει τον εαυτό της ενώ η Ελενα ανακαλύπτει πως ασφυκτιά στη γειτονιά της και στον κόσµο όπου καλείται να ζήσει.

«ΝarcosMexico 2» στο Netflix. Παρακολουθεί την άνοδο του καρτέλ της Γουαδαλαχάρα στα 80s καθώς ο ναρκέμποροςΜιγέλΑνχελΦέλιξΓκαγιάρδο «ενώνει» τους διακινητές με στόχο να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία.

Ταινίες στην πλατφόρμα Netflix

Η τηλεοπτική πλατφόρμα που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας έχει στα αρχεία της κάποιες ταινίες-θησαυρούς (παλιές αλλά και πιο πρόσφατες) που δεν πρέπει να χάσετε. Σας προτείνουμε:

«Spiritedaway» Animation, 2001 ΧαγιάοΜιγιαζάκι

Για πολλούς θεωρείται το κορυφαίο animation όλων των εποχών επειδή παντρεύει αριστουργηματικά τον κόσμο των πνευμάτων και της φαντασίας με τον ρεαλισμό και την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων.

«Uncutgems» Κοινωνική, 2019 Μπένι και ΤζοςΣαφντί

Ο ΑνταμΣάντλερ στον ρόλο του Νεοϋορκέζου κοσμηματοπώλη με τους εκλεκτούς πελάτες (σταρ και πρωτοκλασάτοι αθλητές μεταξύ άλλων) ο οποίος ζει όχι απλώς επικινδύνως αλλά διαρκώς με το πόδι στο γκάζι. Ομως θα διαπιστώσει ότι το χάος στη ζωή του δεν είναι και τόσο υγιεινό.

«Zodiac» Θρίλερ, 2007 ΝτέιβιντΦίντσερ

Θέμα του η αυθεντική δράση ενός σίριαλ κίλερ που έδρασε στο Σαν Φρανσίσκο στα 60s αλλά ο Φίντσερ επιλέγει τον ρεαλισμό αντί της βιρτουοζιτέ και το δράμα αντί του σασπένς.

«Stepbrothers» Κωμωδία, 2008 ΑνταμΜακΚέι

Δύο τύποι μοιάζουν σαν δίδυμοι αλλά δεν είναι. Ο Μπρέναν (ΓουίλΦέρελ) και ο Ντέιλ (Τζον Σ. Ράιλι) υπομένουν το βασανιστήριο να βλέπουν τους γονείς τους –ο πρώτος τη μητέρα του και ο δεύτερος τον πατέρα του– να παντρεύονται και να αναγκάζονται σε υποχρεωτική συγκατοίκηση.

Κρητικό μουσείο στο pc

«Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται στο σπίτι σας» είναι μια δράση προσβάσιμη στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του μουσείου. Πρόκειται για εφαρμογές που προσβλέπουν στην παροχή μουσειακής εμπειρίας χωρίς φυσική παρουσία στους χώρους του μουσείου. Αναλυτικότερα, για τα παιδιά η συγκεκριμένη δράση προσφέρει τις διαδραστικές εκπαιδευτικές εφαρμογές: «Νίκος Καζαντζάκης, ένας ταξιδευτής σε τόπους και ιδέες», «ElGreco: Το μεγάλο ταξίδι» και «Στου κύκλου τα γυρίσματα» με θέμα τη νομισματική ιστορία της Κρήτης. Οι ψηφιακές εφαρμογές που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες περιλαμβάνουν περιηγήσεις στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και του Αγροτικού Μουσείου Μενελάου Παρλαμά, σε περιοδικές εκθέσεις και σε επιλεγμένες αρχειακές συλλογές της ΕΚΙΜ, παρακολούθηση ομιλιών και διαλέξεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο μουσείο.

Εικονική περιήγηση σε μουσεία

Μερικά από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου δίνουν τη δυνατότητα μέσω των ιστοσελίδων τους να περιηγηθούμε στις σημαντικές συλλογές τους. Ενδεικτικά: τα Μουσεία του Βατικανού στη Ρώμη (museivaticani.va), το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα (namuseum.gr), το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι (louvre.fr, το Μουσείο του Πράδο στη Μαδρίτη (museodelprado.es), η γκαλερί Uffizi στη Φλωρεντία (uffizi.it/mostre-virtuali), το Μητροπολιτικό Μουσείο στη Νέα Υόρκη (artsandculture.google.com/explore), το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο (britishmuseum.org/collection), το Μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη (auth.hermitagemuseum.org).

Επιτραπέζια διασκέδαση

Ηρθε η εποχή να συσφίξουμε τις οικογενειακές σχέσεις και ο καλύτερος τρόπος να αποφεύγονται οι συζητήσεις που προκαλούν τριβές –έχει παρατηρηθεί πως όταν η συζήτηση ξεκινά με τη φράση «Λοιπόν ο Αρης Βελουχιώτης…» το κλίμα δυναμιτίζεται– είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια. Ιδού μερικά από την Κάισσα.

«Σέρλοκ Χολμς και Μοριάρτι»: Μια ληστεία, ένας φόνος, μια απαγωγή: ο ΣέρλοκΧολμς και ο δρΓουάτσον πρέπει να αντιμετωπίσουν παράξενες καταστάσεις κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με τρένο. Ομως το πιο παράδοξο είναι η συνεργασία τους με τον θανάσιμο εχθρό του Χολμς, τον Τζέιμς Μοριάρτι.

«Αναζητώντας το Ελ Ντοράντο»: Μαζέψτε την ομάδα σας και οδηγήστε τη στις ζούγκλες της Νότιας Αμερικής. Πρέπει να έχετε ένα καλό σχέδιο, έμπειρους εξερευνητές και τον σωστό εξοπλισμό. Δική σας είναι η ευθύνη να κερδίσετε την κούρσα για το Ελ Ντοράντο.

«Το χρονικό ενός εγκλήματος»: Συνεργατικό παιχνίδι εξιχνίασης εγκλημάτων. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία «σάρωσε & παίξε», που ενώνει τα ψηφιακά με τα επιτραπέζια παιχνίδια, σας δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε πολλές έρευνες με το ίδιο περιεχόμενο. Ανακρίνετε τους υπόπτους, μαζέψτε στοιχεία και συλλάβετε τον δολοφόνο.

Online παραστάσεις

Το Εθνικό Θέατρο δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε παραστάσεις ηλεκτρονικά. Το ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου περιλαμβάνει βιντεοσκοπημένες παραστάσεις από το 1994, παιδικές και ενηλίκων, τις οποίες μπορούμε να παρακολουθήσουμε δωρεάν. Από τις διαθέσιμες παραστάσεις ξεχωρίσαμε τους «Αχαρνείς» του Αριστοφάνη (2005) σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα, μουσική Θάνου Μικρούτσικου και σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, τις «Βάκχες» (2005) του Ευριπίδη σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, τον «Καυκασιανό κύκλο με την κιμωλία» (2005) του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε μετάφραση Πέτρου Μάρκαρη και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, τον «Αμλετ» (2003) του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε μετάφραση και σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη, τη «Μήδεια» (2003) του Ευριπίδη σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, τον «Οιδίποδα τύραννο» (2000) του Σοφοκλή σε μετάφραση και σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου κ.ά.

INFO

www.nt-archive.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter