Τα εκλογικά συνεργεία στον …αστερισμό της “ημετεροκρατίας”

Τα εκλογικά συνεργεία στον …αστερισμό της “ημετεροκρατίας”

Ακόμα και τα εκλογικά συνεργεία αποτελούν πεδίον δόξης λαμπρόν για την «ημετεροκρατία» και η εκλογική αποζημίωση μπορεί να μετατραπεί σε «εργαλείο χειραγώγησης»;

Ναι, απαντούν οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες και ζητούν αλλαγή στον τρόπο συγκρότησης των ειδικών συνεργείων για τη διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας, ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Σε επείγουσα επιστολή που απέστειλε το πρωί της Δευτέρας (10.6.2019) στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο υπουργείο Οικονομικών η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας αποτυπώνει τα προβλήματα τα οποία εντοπίστηκαν κατά την προετοιμασία της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης και προτείνει τρόπους αντιμετώπισής τους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, μεταξύ άλλων, περιγράφει στρεβλώσεις που δημιουργούνται από το νομικό πλαίσιο για τα ειδικά εκλογικά συνεργεία, επί του οποίου, σύμφωνα με την Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. , «”πατάνε” οι Περιφερειακές Αρχές για να χρησιμοποιούν την εκλογική αποζημίωση ως εργαλείο χειραγώγησης και “ημετεροκρατίας”».

Η Ομοσπονδία τονίζει στην επιστολή της: «Συνεχίζετε να διατηρείτε ένα νομικό πλαίσιο το οποίο διαχωρίζει τους εργαζόμενους και δημιουργεί το έδαφος για τη διαιώνιση της «ημετεροκρατίας», αντιμετωπίζετε με άλλη λογική τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ β’ βαθμού, από αυτούς των ΟΤΑ α’ βαθμού. Με δική σας ευθύνη σε κάποιους δίνετε την εκλογική αποζημίωση ως προεκλογικό δώρο!!!, κάποιους τους κρίνετε «ειδικούς» στο να κουβαλάνε τσουβάλια και κάποιους τους κρίνετε «μη ειδικούς»… και δεν μπαίνουν στα Εκλογικά Συνεργεία. Κάποιοι φαίνεται πως έχουν κατ’ εσάς παραπάνω δικαιώματα, και κάποιοι άλλοι λιγότερα».

Και συμπληρώνει: «Δημιουργείτε λοιπόν με τις ρυθμίσεις και τις Αποφάσεις σας τη βάση της ανισοτιμίας και του διαχωρισμού, που πάνω τους «πατάνε» οι Περιφερειακές Αρχές για να χρησιμοποιούν την εκλογική αποζημίωση ως εργαλείο χειραγώγησης και ημετεροκρατίας».

Έτσι, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, καλεί τους αρμοδίους να θέσουν νέες ρυθμίσεις στη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία θα εκδοθεί ενόψει των εθνικών εκλογών του Ιουλίου. Ζητά η ΚΥΑ , εκτός των άλλων, να καθορίζει ότι η επιλογή των εργαζομένων των Περιφερειών που θα μετέχουν στα Ειδικά Εκλογικά Συνεργεία, θα πραγματοποιείται με εναλλαγή, ύστερα από κλήρωση από κατάλογο, στον οποίο θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει το σύνολο των εργαζομένων.

Προτείνει να εξαιρούνται εκείνοι που λόγω συγκεκριμένης υπηρεσιακής ιδιότητας (ex officio) κρίνονται απαραίτητοι για τη διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας, οι οποίοι όμως «δεν θα μπορούν να ξεπερνούν ένα μικρό ποσοστό του συνολικού αριθμού».

Οπως εξηγεί η πρόεδρος της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. Βέτα Πανουτσάκου τα αιτήματα των εργαζομένων στις Περιφέρειες σε σχέση με την συγκρότηση των Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων είχαν τεθεί και άλλοτε, αλλά δεν ελήφθησαν υπ΄όψιν από την Διοίκηση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter