Τα διαβάσαμε και τα προτείνουμε για τους μικρούς μας αναγνώστες

Τα διαβάσαμε και τα προτείνουμε για τους μικρούς μας αναγνώστες

Συχνά οι γονείς αναρωτιούνται με ποιον τρόπο θα πείσουν τα παιδιά τους να αγαπήσουν το διάβασμα. Η σχέση ενός παιδιού με το βιβλίο οικοδομείται από πολύ μικρή ηλικία και είναι μια σχέση μαγική, που μπορεί να το ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή του.

Δύο όμορφες ιστορίες έρχονται να ταξιδέψουν τους μικρούς αναγνώστες μέσα από τις σελίδες των νέων παιδικών βιβλίων του Ανδρέα Φλουράκη, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις από τις Εκδόσεις Κάπα Εκδοτική. Ο «Φύλακας της λίμνης» και «Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη» απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Και τα δύο ανεβαίνουν σε θεατρική παράσταση.

Στον «Φύλακα της λίμνης» ο συγγραφέας καταπιάνεται με το περιβάλλον παρακινώντας τα παιδιά να ενημερωθούν για την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειες στη ζωή μας. Ενώ μια διαφορετική περιπέτεια , αυτή της φιλίας, περιμένει τους αναγνώστες στην «Ιστορία του σπασμένου καθρέφτη» η οποία αντλεί τη δύναμη της από τη φιλία της Άννας και του Άκη. Καλικάτζαροι και άλλα παράξενα πλάσματα μιλούν με χιούμορ για τις διαχρονικές αξίες που ενώνουν τους ανθρώπους.

«Ο φύλακας της λίμνης»

Τι σχέση μπορεί να έχουν μια Ελληνοαμερικάνα επενδύτρια, ένας μαθητής σχολείου και μια Φινλανδή επιστήμονας; Μπορεί ένας βάτραχος να πάσχει από σύνδρομο Tourette; Και τη λίμνη ποιος θα τη σώσει αφού ο Φύλακας έχει κουραστεί και θέλει να ταξιδέψει σ΄ όλο τον κόσμο; Όλες οι απαντήσεις βρίσκονται στο νέο βιβλίο του Ανδρέα Φλουράκη «Ο φύλακας της λίμνης». Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στη βιοποικιλότητα είναι ένα θέμα που όλο και περισσότερο φαίνεται να μας απασχολεί. Μέσα από τις σελίδες του «Φύλακα της λίμνης» μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τους πάγους που λιώνουν, τη θερμοκρασία της γης που έχει αυξηθεί και πως ο πλανήτης μας κινδυνεύει από μια τεράστια μαύρη κηλίδα που απειλεί να μας καταβροχθίσει.

Με λόγο και γραφή που μπορούν να αντιληφθούν οι λιλιπούτιοι αναγνώστες το κείμενο του Ανδρέα Φλουράκη αγγίζει με τρυφερό τρόπο το επίκαιρο θέμα της βιωσιμότητας του πλανήτη ενθαρρύνοντας τη κριτική σκέψη και την πρωτοβουλία. Τα παιδιά διεκδικούν σε ποιον κόσμο θέλουν να ζήσουν και αναλαμβάνουν δράση.

Ο «Φύλακας της λίμνης» ζωντανεύει κάθε Κυριακή στο θέατρο Μικρό Γκλόρια, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχωχωρίτη και παραγωγή της Θεατρικής Ομάδας ΑΝΙΜΑ. Τους πέντε ήρωες της λίμνης ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνα Αργυροπούλου-Πέτροβα, Δημήτρης Ζέρβας, Θανάσης Κεφαλάς, Δάφνη Λιανάκη, Δημήτρης Ντάσκας.

«Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη»

Μπορεί ο καιρός να παίζει παιχνίδια με τις εποχές η αλήθεια είναι όμως πως τα Χριστούγεννα δεν είναι και πολύ μακριά. Δύο καλικάτζαροι έχουν βαλθεί να μας παιδέψουν με τις σκανταλιές τους και παίρνουν απόφαση να φτιάξουν έναν καθρέφτη καμωμένο από τους καθρέφτες όλων των κακών της γης. Σκοπός τους είναι να μπερδέψουν τις νεράιδες που όλο καυχιούνται για την ομορφιά τους. Ένα μικρό λάθος όμως φτάνει για να σπάσει ο καθρέφτης σε εκατομμύρια μικρά κομμάτια και να τρελάνει τους ανθρώπους που μονομιάς γίνονται πιο φωνακλάδες, επιθετικοί και γκρινιάρηδες. Ο φίλος μας ο Άκης χάνει τον δρόμο του και παρασύρεται στην χώρα των πάγων που πάντα κάνει κρύο. Ευτυχώς, όμως η φίλη του η Άννα θα ψάξει να τον βρει και να τον φέρει πίσω.

Ο Ανδρέας Φλουράκης εμπνέεται από το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η βασίλισσα του Χιονιού» και υμνεί την αξία της φιλίας και της αγάπης μέσα από το νέο του βιβλίο «Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη».

Ο Τάσος Πυργιέρης σκηνοθετεί για λογαριασμό της Παιδικής Σκηνής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν το παραμύθι του Ανδρέα Φλουράκη «Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη» από τις 19 Νοεμβρίου 2023. Μαζί του οι ηθοποιοί Λευτέρης Βασιλάκης, Ρένα Κυπριώτη, Μαριλένα Μόσχου, Χρήστος Σταθούσης, Μάριος Αλεξανδρής, Νατάσα Βλυσίδου, Έλενα Γεώργα, Ανδρέας Καρτσάτος, Καρολίνα Ιουλία Σακελλαρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter