Τα 5€ Πολάκη σε Τασούλα, το «ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω» και η αναδίπλωση του «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»

Τα 5€ Πολάκη σε Τασούλα, το «ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω» και η αναδίπλωση του «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»

Στο κενό οδηγούνται οι κινήσεις της Κουμουνδούρου για τον πολιτικό κατευνασμό του Παύλου Πολάκη, ο οποίος -όπως λένε άνθρωποι από το περιβάλλον του- δεν πρόκειται να αναθεωρήσει τη στάση του, καθώς «το ποτάμι δεν γυρίσει πίσω». «Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επανεντάσσουν με μία ενημέρωση από τον Νίκο Παππά ένα λεπτό πριν. Θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή…» είπε στις κάμερες μετά από ερώτηση του documentonews.gr, ενώ νωρίτερα είχε ξεκαθαρίσει πως η επιστροφή του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ «δεν αλλάζει σε τίποτα» την πολιτική του εκτίμηση για το πολιτικό πρόβλημα που έχει το κόμμα και το οποίο έχει συνδέσει χωρίς περιστροφές με το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη.

Παρά τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού και την αιφνιδιαστική επαναφορά του στην ΚΟ χωρίς την απαιτούμενη (όπως την παρουσίαζαν στενοί συνεργάτες του προέδρου) μεταμέλεια, ο πρώην αν. υπουργός Υγείας μοιάζει (και είναι) ανυποχώρητος, προκαλώντας αμηχανία στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δείχνει να φοβάται την επικείμενη πρόταση μομφής από τον Σφακιανό στην Κεντρική Επιτροπή. Η συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο ΤRT επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. «Αυτό το οποίο γνωρίζω είναι ότι η Κεντρική Επιτροπή, που έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, έχει την εξουσιοδότηση να προχωρήσει σε μια εισήγηση καταστατικών αλλαγών προς το επικείμενο Συνέδριο. Άρα, λοιπόν, δεν πρόκειται να αποκλίνω από τον σκοπό τον οποίο έχουμε, ο οποίος είναι να φτιάξουμε ένα υπερσύγχρονο κόμμα που να δίνει τη φωνή και την κυρίαρχη εξουσία στα μέλη του κόμματος» δήλωσε, εγκαταλείποντας τη «γραμμή» του «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», την οποία επικαλέστηκε αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα για τους «87».

Για παράδειγμα, μετά την πολυκύμαντη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Στ. Κασσελάκης προκάλεσε δις τους «87» να ξεκαθαρίσουν «ευθέως και δημόσια» αν θέτουν θέμα ηγεσίας, επιλέγοντας υποψήφιο. Το ίδιο συνέβη σε επίπεδο διαρροών της Κουμουνδούρου μετά την εξίσου ταραχώδη συνεδρίαση της ΚΟ, η οποία ανέδειξε πρόεδρο τον Νίκο Παππά με ισχνή πλειοψηφία δυο μέρες πριν ορκιστεί βουλευτής η Πόπη Τσαπανίδου. «Ο πρόεδρος έχει τεράστια πλειοψηφία στη βάση. Μόνο αυτή η πλειοψηφία μετρά. Αν επιθυμεί η ομάδα των 87 – ή όσων είναι τέλος πάντων – ας τον προκαλέσουν στην Κεντρική Επιτροπή» σημείωναν πηγές από το περιβάλλον του προέδρου. Ωστόσο, απ΄ ό,τι φαίνεται, ο Στ. Κασσελάκης δεν θα δείξει την ίδια πολιτική τόλμη ή τουλάχιστον θα εγκαταλείψει για λίγο το αφήγημα του «αδιαμεσολάβητου» στην περίπτωση του Π. Πολάκη, αντιλαμβανόμενος ότι η συντριπτική πλειονότητα των μελών που τον στηρίζει είχε και έχει πρωτίστως πολακικές αναφορές.

«Εδώ μου πήρες 2.000 ευρώ…»

Πριν τις δηλώσεις του Π. Πολάκη στο περιστύλιο μία στιχομυθία που πρόσφερε άφθονο γέλιο εκτυλίχθηκε στο καφενείο της Βουλής ανάμεσα στον πρώην υπουργό και τον Κώστα Τασούλα. Όντας μπροστά από το ταμείο, ο επανενταχθείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γύρισε αιφνιδιασμένος όταν αντιλήφθηκε πως κάποιος τον προσέγγισε πίσω από την πλάτη του. «Τι θέλεις;» ρώτησε τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου όταν τον είδε ξαφνικά μπροστά του, με τον κ. Τασούλα να επιστρατεύει το χιούμορ του για να σπάσει τον πάγο. «5 ευρώ» αντέτεινε χαμογελαστός, με τον Π. Πολάκη να του απαντά ακαριαία: «Εδώ μου πήρες 2.000 ευρώ, πάρε και τα 5…». Προφανώς, ο Σφακιανός αναφερόταν στην περικοπή του μισθού του λόγω της ποινής που του επέβαλε ο Κ. Τασούλας για το επεισόδιο με τη συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη. Στη συνέχεια ο πρόεδρος χαμήλωσε τον τόνο της φωνής του, εξηγώντας στον Π. Πολάκη πως δεν χρειάζεται να του στείλει επιστολή για την αποδοχή της έδρας, αφού γνώριζε ότι θα παραχωρούσε δηλώσεις μετά από λογά λεπτά. Οπότε, δεν χρειάστηκε να καταβληθεί και το… παράβολο των 5 ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter