Τ. Ελευθεριάδου: Στην Ελλάδα σήμερα, η άσκηση ερευνητικής δημοσιογραφίας είναι επικίνδυνη και διώκεται

Τ. Ελευθεριάδου: Στην Ελλάδα σήμερα, η άσκηση ερευνητικής δημοσιογραφίας είναι επικίνδυνη και διώκεται

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε, ως εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η βουλεύτρια Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου, σχετικά με τη Σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Σιγκαπούρης για την εξάλειψη της διπλής φορολογίας και την αποφυγή της φοροδιαφυγής. Επανέλαβε ότι η εν λόγω Σύμβαση είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης διμερών σχέσεων επί υπουργίας Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος όντας ο πρώτος Υπ. Εξωτερικών που επισκέφτηκε την χώρα της ΝΑ Ασίας και συνέστησε εκεί ελληνική πρεσβεία, δημιούργησε πρόσφορο έδαφος για οικονομική και εμπορική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η κ. Ελευθεριάδου τοποθετήθηκε συνολικά για το φαινόμενο της φοροδιαφυγής και των παρεπόμενών του, ως αποτέλεσμα των ασκούμενων πολιτικών των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και της ατιμωρησίας των εμπλεκομένων σε σκάνδαλα προσώπων, αναφερόμενη σε μερικά από αυτά, για τα οποία η Κυβέρνηση οφείλει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα και να ζητήσει την διερεύνησή τους. Έτσι, απευθυνόμενη στα κυβερνητικά στελέχη, ζήτησε απαντήσεις για την αποπληρωμή των δανείων της ΝΔ τα οποία ξεπερνούν τα 340 εκ. ευρώ, το ανακριβές πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, το σκάνδαλο Novartis και τα υπό διερεύνηση πολιτικά πρόσωπα, τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, εφημερίδας ιδιοκτησίας του κ. Μητσοτάκη, τα δάνεια των πλούσιων εφοπλιστών τα οποία διέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ, τα δάνεια και το χρέος του κ. Πηλαδάκη, τις απευθείας αναθέσεις ύψους 5 δισ. κατά τη διάρκεια της πανδημίας κ.α.

Σε ό,τι αφορά την άσκηση ποινικής δίωξης του Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος αποκάλυψε τα παραπάνω σκάνδαλα, ανέφερε ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά ανησυχητική εξέλιξη για τη δημοκρατία και υπενθύμισε τη δυσμενή θέση της χώρας σε ό,τι αφορά τη χειραγώγηση των ΜΜΕ από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι πλέον μία χώρα στην οποία η άσκηση της ερευνητικής δημοσιογραφίας είναι επικίνδυνη και διώκεται.

Κλείνοντας, επικαλέστηκε μία φράση του Αβραάμ Λίνκολν, που αντικατοπτρίζει την ελληνική πραγματικότητα: «Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου».

Documento Newsletter