Σύσκεψη στο Μαξίμου – Στην ατζέντα το υπό διάλυση ΕΣΥ

Σύσκεψη στο Μαξίμου – Στην ατζέντα το υπό διάλυση ΕΣΥ

Σύσκεψη για το εθνικό σύστημα υγείας γίνεται αυτή την ώρα στο Μαξίμου, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζητάει με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα φορολογούνται αυτοτελώς με 22% οι εφημερίες στο ΕΣΥ και ότι θα δοθούν εισοδηματικά κίνητρα για ακριτικές περιοχές. Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός είπε στην ομιλία του στη ΔΕΘ ότι «ανταποκρινόμενοι σε ένα πάγιο αίτημα των γιατρών του ΕΣΥ, η αμοιβή των εφημεριών στο ΕΣΥ θα φορολογείται αυτοτελώς με συντελεστή 22%, κάτι που θα αυξήσει μεσοσταθμικά τις αποδοχές των γιατρών 130 ευρώ, ενίοτε και περισσότερο. Σημειώνω, επίσης, ότι υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση που δίνει μεγάλη πρόσθετη οικονομική ενίσχυση, προσέξτε, έως 7.200 ευρώ ετησίως, σε γιατρούς που θα στελεχώσουν δομές υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές.

Σημειώνεται, ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για την πολύ κακή κατάσταση που βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγείας, με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να ζητούν την υλική τους ενίσχυση, όπως και περισσότερο εξοπλισμό.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter