Σύρος: Η πρώτη αντίδραση των εμπλεκόμενων ιερεών στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης – Έρχεται ανακριτής από το Βατικανό (Video)

Την πρώτη αντίδραση των δυο καθολικών ιερέων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση υπεξαίρεσης, εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, με τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Καθολική Εκκλησία της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται πως οι ιερείς φέρονται να μετέφεραν εμβάσματα σε επιχειρηματίες της νύχτας, πράγμα που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο μεταξύ άλλων και στην Αγία Έδρα στο Βατικανό.

Για τον λόγο αυτό, σήμερα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, έφτασε στην Ελλάδα καρδηνάλιος ανακριτής προκειμένου να διεξάγει έρευνα σχετικά με τα τρία εκατ. ευρώ που «έκαναν φτερά» από τα ταμεία της καθολικής εκκλησίας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα χρήματα φέρονται να είχαν έναν αποδέκτη με ποινικό παρελθόν, ο οποίος είναι εθισμένος στον τζόγο. Ο άνθρωπος με τα αρχικά Π.Π., λάμβανε εμβάσματα των 50.000 ευρώ από την Καθολική Εκκλησία, προκειμένου να ξεπληρώνει τα χρέη του στον τζόγο.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι δηλώνουν σοκαρισμένοι.

«Είμαι σε κατάσταση σοκ, δεν γνωρίζω τίποτα. Δεν έχω κληθεί από τις Αρχές, περιμένω να ενημερωθώ», ανέφερε ο ένας από τους εμπλεκόμενους ιερείς στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο ένας άντρας είναι γνωστός στις Αρχές καθώς έχει κατηγορηθεί για εκβιασμούς, απειλές, πλαστογραφίες και απάτες.
Όσο οι Αρχές ψάχνουν απαντήσεις, τα σενάρια γύρω από τις «ιερές» επενδύσεις δίνουν και παίρνουν. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας χρησιμοποιούσε -όπως λένε μαρτυρίες στην Πάτρα- την αρχαιοκαπηλία για να δικαιολογήσει τα μεγάλα ποσά που έδινε στον τζόγο.

Τη χασούρα του στην Πάτρα φέρονται να πλήρωναν ο επίσκοπος και ο ιερέας σε μεγάλο νησί των Κυκλάδων, από τα ταμεία της καθολικής εκκλησίας της Ελλάδος.

Όπως αποκαλύπτει το Star, η κεφαλή της καθολικής εκκλησίας ζητά απαντήσεις άμεσα και στέλνει εκπρόσωπο από την Ιταλία στις Κυκλάδες.

Η έρευνα θα δείξει αν το κίνητρο πίσω από την υπεξαίρεση ήταν κάποιο πάθος ή ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

 

Διαβάστε επίσης

Ιράν: Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών εξαπέλυσε το Ισραήλ – Στο στόχαστρο στρατιωτικές εγκαταστάσεις (Videos)

Βάζουν κουκούλα στη διαφθορά – Πώς μεθόδευσαν την αποκάλυψη προστατευόμενων μαρτύρων – Την Κυριακή στο Documento

Δημοσκόπηση καταγράφει ρήγμα με… δύο κόμματα μέσα στη ΝΔ – Καραμανλής και Σαμαράς εναντίον Μητσοτάκη

Novartis: Γεωργιάδης στο documentonews.gr για προστατευόμενους μάρτυρες – «Επανασύρω τη μήνυση και υποβάλλω και αγωγή»

Δημοσκόπηση για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Φαβορί ο Πολάκης αν δεν είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης

Ετικέτες