ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά… αναίμακτες εκλογές η εσωκομματική αντιπολίτευση – Ανένδοτος ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά… αναίμακτες εκλογές η εσωκομματική αντιπολίτευση – Ανένδοτος ο Κασσελάκης

Παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα της ομάδα των «87» που συνεδρίαζε για πολλές ώρες το βράδυ της Δευτέρας τάχθηκε υπέρ της κατάθεσης πρότασης μομφής, δεν πάρθηκε οριστική απόφαση, κάτι που αναμένεται να γίνει την Παρασκευή το βράδυ.

Είναι δεδομένο πως θα κατατεθεί το Σάββατο ένα κείμενο πολιτικής κριτικής κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ φαίνεται πως υπάρχει μια στρατηγική να προ(σ)καλούν τον Στέφανο Κασσελάκη να στήσει εσωκομματικές κάλπες, χωρίς να προκληθούν εντάσεις και αντιπαραθέσεις και χωρίς να περάσει το κόμμα τη δύσκολη διαδικασία της μομφής.

«Καθαρές λύσεις»

«Ο πρόεδρος πρέπει να ζητά καθαρές λύσεις. Θα έπρεπε να προσφύγει στη βάση με σύντομες διαδικασίες. Αν κερδίσει τις εκλογές εκ νέου θα μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο του ανεπηρέαστα», είπε στα Παραπολιτικά ο Γιώργος Βασιλειάδης, υποστηρίζοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης «μετατρέπει το κόμμα σε Κασσελάκης και φίλοι».

Ενδιαφέρον αποτελεί η δήλωσή του πως «η πρόταση μομφής το μόνο που κάνει είναι να βαθαίνει τη διαίρεση. Νομίζω ότι οι καθαρές λύσεις και τα καθαρά λόγια βοηθάνε πολύ περισσότερο στο να ξεφύγουμε πιο γρήγορα από αυτή εδώ την κρίση».

«Να δώσει λύση ο ίδιος»

«Ο ίδιος ο πρόεδρος θα έπρεπε να δώσει τη λύση και να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών» δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΙ η Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας πως «ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κοιτάζει κυρίως τα μέλη και διεκδικεί αδιεμασεολάβητη σχέση».

Επίσης υποστήριξε πως ο Στέφανος Κασσελάκης «έχει κάνει μια επιλογή για ένα μικρό προσωποπαγές κόμμα… Όλα τα άλλα, ποιος θα κάνει μομφή, αν θα διώξει τον έναν βουλευτή για να κάνει το χατίρι σε κάποιον άλλο, σε ποιον θα μοιράσει την εξουσία της ΚΟ, είναι αυτά που δημιουργούν βαθύτατα πολιτικό και αξιακό πρόβλημα».

Υπενθυμίζεται πως η αντιπρόεδρος της Βουλής είχε κάνει παρόμοιες δηλώσεις  και πριν μερικά 24ωρα.

«Να εμπιστευτούμε τη βάση»

«Έχω θέσει το ζήτημα ότι πρέπει να εμπιστευτούμε τα Όργανα και τη βάση του κόμματος. Δεν έχουμε σε τίποτα να φοβηθούμε την προσφυγή στη βάση του κόμματος» τόνισε από τη μεριά του ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος παρότι δεν ανήκει στην ομάδα των «87», έχει πολλούς υποστηρικτές από τα στελέχη της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Ο Σωκράτης Φάμελλος ζήτησε προσφυγή στη βάση και για πολιτικά ζητήματα. «Δεν μπορεί να μη γίνει συζήτηση για το τι κόμμα θέλουμε και οργανωτικά και πολιτικά… Για το τι πολιτική πρόταση θέλουμε στην Ελλάδα. Δεν μπορεί δηλαδή σήμερα να έχουμε πρωταθλητισμό στον πληθωρισμό, πρωταθλητισμό στο ρεύμα, υπερκέρδη στα διυλιστήρια, καταστροφή στη Θεσσαλία, φωτιά μέχρι το Χαλάνδρι και εδώ να μην υπάρχει μια προοδευτική παράταξη η οποία να πει ότι υπάρχει χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς εξαρτήσεις».

Δεν σηκώνει το γάντι

Από τη μεριά του, ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει ξεκάθαρα πως πρόθεσή του είναι να προχωρήσει κανονικά το χρονοδιάγραμμα για το καταστατικό Συνέδριο, το οποίο σε περίπτωση εσωκομματικών εκλογών θα άλλαζε άρδην.

Διαβάστε αναλυτικά: Δεν στήνει εσωκομματικές κάλπες ο Κασσελάκης: «Έχω την εντολή της βάσης να προχωρήσω σε ριζικές αλλαγές»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter