ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της συνεδρίασης για τις ριζικές αλλαγές – Οι διαφωνίες – Συνεχίζει την Τετάρτη η Επιτροπή Καταστατικού

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της συνεδρίασης για τις ριζικές αλλαγές – Οι διαφωνίες – Συνεχίζει την Τετάρτη η Επιτροπή Καταστατικού

Διεκόπη στις 11 το βράδυ της Τρίτης η συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα συνεχιστεί την Τετάρτη.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο Στέφανος Κασσελάκης αιφνιδίασε τους πάντες προτείνοντας ριζικές αλλαγές στην οργανωτική δομή του κόμματος, αλλά και την αλλαγή του ονόματος.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ: «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς»: Αυτό είναι το νέο όνομα που προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης δέχθηκε κριτική επειδή δεν κατέθεσε κείμενο καταστατικών αλλαγών ανά άρθρο, αλλά παρουσίασε τις ιδέες του μέσω ενός γραφήματος, με τις πληροφορίες του Documentonews.gr να λένε πως ήταν ιδιαίτερα διαλλακτικός και ήπιων τόνων.

Μάλιστα, έκανε αρκετές φορές λόγο για «ιδέες» και όχι για προτάσεις…

Χαρακτηριστικό είναι πως ελάχιστα μέλη της Επιτροπής είχαν καταρτίσει κείμενο προτάσεων ανά άρθρο. Το κείμενο της προεδρικής ομάδας αναμένεται να κατατεθεί αύριο.

«Είχαν έναν μήνα περιθώριο και θα ετοιμάσουν κείμενο εισήγησης την τελευταία μέρα» ειπώθηκε στο παρασκήνιο μετά τη συνεδρίαση…

Ακόμα και στελέχη τα οποία στηρίζουν εσωκομματικά τον πρόεδρο, εξέφρασαν ενστάσεις, κυρίως ως προς την αλλαγή του ονόματος.

Έντονη διαφωνία υπήρξε και για τη σύσταση, αλλά και για τον αριθμό των μελών (151) που θα απαρτίζουν το όργανο που θα αντικαταστήσει την Κεντρική Επιτροπή. Εκφράστηκε η άποψη πως δεν πρέπει να έχουν ex officiο θέση σε αυτό βουλευτές και ευρωβουλευτές.

«Αν γίνουμε κυβερνητικό κόμμα και έχουμε πάνω από 150 βουλευτές τι θα γίνει;» ήταν μία από τις απορίες που εκφράστηκαν στη συνεδρίαση.

Η εισήγηση της Επιτροπής πρέπει να κατατεθεί άμεσα στην Πολιτική Γραμματεία (κατά πάσα πιθανότητα θα συνεδριάσει την Πέμπτη) και στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής την Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης:

Επιτροπή Δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ: Παράταση δυο ημερών στον Σπίρτζη – Πολύ πιθανή η διαγραφή

Πώς ο Κασσελάκης «προετοίμαζε» την αλλαγή του ονόματος – Η αφίσα και το… κεφαλαίο «Σ»

Μεταγραφή… ευρωκοινοβουλίου: Ο Ηλυσιακός ανακοίνωσε τον Νίκο Παππά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter