ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο από την επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟ – Ζητήθηκε μέχρι και διακοπή

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο από την επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟ – Ζητήθηκε μέχρι και διακοπή

Ολοκληρώθηκε η έντονη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε τον Νίκο Παππά για πρόεδρο της ΚΟ στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου.

17 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης, 12 κατά ενώ υπήρξαν 4 λευκά.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Με 17 «υπέρ», 12 «κατά» και 4 «λευκά» νέος πρόεδρος της Κ.Ο. ο Νίκος Παππάς – Τι ψήφισαν οι βουλευτές

Ο Σωκράτης Φάμελλος αρχικά δήλωσε πως δεν κάνει αποδεκτή την εισήγηση και πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί. Μάλιστα, ζήτησε να κατατεθεί εναντίον του πρόταση μομφής, να τοποθετηθούν οι βουλευτές και να ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία. Τελικά, έκανε πίσω για την πρόταση μομφής, αλλά ζήτησε από τους βουλευτές να καταψηφίσουν την πρόταση Κασσελάκη.

Επίσης, υποστήριξε ότι η πρόταση Κασσελάκη οδηγεί σε μεγάλη εσωστρέφεια και πως είναι σε αντίθεση με την απόφαση του Συνεδρίου για συλλογικότητα και ενότητα. Ακόμη, είπε πως διαφωνούσε από τη δεύτερη εβδομάδα της συνεργασίας του με τον Στέφανο Κασσελάκη σε κάποια θέματα.

Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης σχολίασε τα παραπάνω λέγοντας: «Είπε ο Φαμελλος ότι διαφωνούσε από τη δεύτερη βδομάδα με τη στρατηγική του προέδρου και σε διαφορά αλλα πράγματα. Γιατί δεν παραιτείται; Εμείς ποιον να ακολουθήσουμε τώρα; Τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο από τη βάση ή τον πρόεδρο της ΚΟ;»

Από την μεριά του ο Νίκος Παππάς, είπε πως πρέπει το κόμμα να κινηθεί «ενωτικά και συντροφικά» και σημείωσε πως ελπίζει «να μην αφορούν την υποψηφιότητά του» τα όσα είπε ο Σωκράτης Φάμελλος. Λίγο πριν τη ψηφοφορία δεσμεύτηκε πως δεν επιθυμεί να δημιουργήσει καμία κρίση στο κόμμα.

Προτάσεις για διακοπή

Κατά την ομιλία του, ο Γιώργος Καραμέρος πρότεινε τη διακοπή της: «Αν παμε σε ψηφοφορια σημερα θα διαλυθουμε ή θα διχαστούμε έτι περαιτέρω. Προτείνω διακοπή της συνεδρίασης της Κ.Ο και συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου με την σύνθεση που προβλέπει το καταστατικό και φυσική παρουσία του προέδρου προκειμένου να βρεθεί συναινετική λυση. Στηρίζω τον πρόεδρο αλλά είναι λανθασμένη η μεθοδολογία» είπε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής.

Αναβολή της διαδικασίας φαίνεται πως ζήτησε και ο Συμεών Κεδίκογλου. Οι προτάσεις δεν εισακούστηκαν και η ψηφοφορία τελικά πραγματοποιήθηκε.

Η αντίδραση των «87»

Η Όλγα Γεροβασίλη είπε πως καταψηφίζει την εισήγηση του προέδρου. «Στέφανε να ξέρεις δεν έχεις δεχτεί εσυ το μεγαλύτερο μπούλινγκ» είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής σχολιάζοντας την ομιλία Κασσελάκη και υποστήριξε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατασκευάζει «εσωτερικούς εχθρούς με κύριο στόχο τον Αλέξη Τσίπρα».

«Μήνες τώρα, η παραγωγή πολιτικού έργου επισκιάζεται μονίμως από την παραγωγή εσωστρέφειας και παραπολιτικής», επεσήμανε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Από την ομάδα των «87» διαρρέουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πρόεδρος χωρίς πλειοψηφία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αφού -όπως λένε- έχει μόνο τους 17 από τους 35 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται πως από τη σημερινή ψηφοφορία έλειπαν ο Αλέξης Τσίπρας και η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία θα ορκιστεί τις επόμενες μέρες παίρνοντας τη θέση του Όθωνα Ηλιόπουλου.

 

Διαβάστε επίσης

Ζούκερμπεργκ: H κυβέρνηση Μπάιντεν πίεσε το Facebook να λογοκρίνει το περιεχόμενο για τον Covid

Θεσσαλονίκη: Ρατσιστική επίθεση κατά 23χρονης σε αστικό λεωφορείο – Δύο συλλήψεις

Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό – Εντολή για επείγουσα έρευνα

Φταίνε πολίτες, δήµοι αλλά… προς Θεού, όχι η κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Ζυγίζουν τα δεδομένα οι «87» και ψάχνουν υποψήφιο πρόεδρο – Δεν τίθεται θέμα Αρβανίτη

«Δεν ξέρω κανέναν που να πήρε δάνειο από κάποια τράπεζα» – Καλοστημένη κοροϊδία καταγγέλλουν οι σεισμόπληκτοι

Μητσοτάκης, τραπεζίτες εξαπατούν τους πληγέντες – Υπόσχονται άτοκα αλλά δεν τα δίνουν ποτέ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Γιατί η δεύτερη θητεία στην Κομισιόν μοιάζει βγαλμένη από την… κόλαση – Η ανάλυση του Politico

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter