ΣΥΡΙΖΑ: Τι ισχύει με την κρατική χρηματοδότηση, τα χρέη και τους μισθούς – Πρόταση για θέσπιση κάρτας μέλους

Συνεδρίασε χθες η Οικονομική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του οικονομικού διευθυντή Χρήστου Μαυροκεφαλίδη, προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κόμμα, αλλά και τα επόμενα βήματα.

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο άλλαξε η σύνθεση της Επιτροπής, με αποτέλεσμα η πλευρά Κασσελάκη να χάσει την πλειοψηφία. Αρχικά μέλη της Επιτροπής ήταν οι Νίνα Κασιμάτη, Γιώτα Πούλου, Ραλλία Χρηστίδου, Βαγγέλης Σκούφας, Παναγιώτης Μελαχρινός, Τρύφων Αλεξιάδης και Γιώργος Κασσαράς.

Στους παραπάνω προστέθηκαν οι Δημήτρης Χαλαζωνίτης, Αναστασία Σαπουνά και Ζαχαρούλα Τσιριγώτη. Και οι τρεις είχαν υπογράψει τη μομφή κατά του Στέφανου Κασσελάκη…

Η επιστολή

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της επιστολής τεσσάρων μελών της επιτροπής (Πούλου, Κασιμάτη, Χρηστίδου, Σκούφας) προς τον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, με την οποία του ζητούσαν εξηγήσεις και διευκρινίσεις για την οικονομική κατάσταση.

Χθες η Νίνα Κασιμάτη διευκρίνισε ότι δεν έχει συνυπογράψει την επιστολή, αλλά δεν διαφωνεί με την ουσία της…

Η επιστολή ρωτούσε ποιες υποχρεώσεις πληρώθηκαν από τις 31 Ιουλίου μέχρι σήμερα, πώς πληρώθηκε μέρος των μισθών των δημοσιογράφων στο Κόκκινο, πόσο κόστισε η επίσκεψη στη ΔΕΘ, ποια είναι τα ταμειακά διαθέσιμα, ποιες οι υποχρεώσεις προς το δημόσιο, τι ισχύει με το πρόσφατο πάγωμα των λογαριασμών και ποιες υποχρεώσεις θα καλυφθούν από τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης…

Οι εξηγήσεις

Ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης τόνισε πως το λογιστήριο τον Αύγουστο ήταν κλειστό και πως τον Σεπτέμβριο δεν έγινε καμία ιδιαίτερη δαπάνη. Επίσης, ξεκαθάρισε πως οι λογαριασμοί του κόμματος έχουν ξεπαγώσει και πως τα χρέη προς τους ιδιώτες προμηθευτές ρυθμίζονται και αποπληρώνονται.

Για τη ΔΕΘ ειπώθηκε πως τα έξοδα ήταν ελάχιστα, αφού τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκαν στη Θεσσαλονίκη με δικά τους έξοδα. Οι κομματικές δαπάνες αφορούσαν κατά κύριο λόγο τη συνέντευξη τύπου.

Επίσης, διευκρινίστηκε πως μέρος της μισθοδοσίας του Κόκκινου πληρώθηκε μέσω των εσόδων από τον Σύλλογο φίλων του Κόκκινου και των εισφορών από τους ακροατές.

Η δόση της κρατικής χρηματοδότησης των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ θα εισρεύσει τις επόμενες μέρες στο κόμμα. Από αυτή θα πληρωθούν μισθοί, ασφαλιστικές εισφορές, φόροι, ενοίκια, ΔΕΚΟ, δάνεια και προμηθευτές. Θα δοθεί ένα ποσό στα κομματικά media και θα δεσμευθεί και ένα ποσό για τις ανάγκες του Συνεδρίου και των εσωκομματικών εκλογών.

Οι προτάσεις

Η Οικονομική Επιτροπή έχει προτείνει να αυξηθεί η εισφορά βουλευτών και ευρωβουλευτών και να δίνουν ένα ποσό (ανάλογα με τον μισθό τους) οι αποσπασμένοι στο κόμμα και οι συνεργάτες των βουλευτών.

Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή πρότεινε στην Πολιτική Γραμματεία να θεσπιστεί κάρτα μέλους, η οποία θα κοστίζει 20€ τον χρόνο, ώστε τα μέλη να συνεισφέρουν στα κομματικά ταμεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίαση, η πλειοψηφία της Επιτροπής εξέφρασε την άποψη πως η οικονομική κατάσταση του κόμματος δεν είναι τόσο κακή, όσο την παρουσίαζε ο Στέφανος Κασσελάκης…

Διαβάστε επίσης

Ελληνοτουρκικά: Επιμένει στη γραμμή περί «καλού κλίματος» η κυβέρνηση μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν

Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ βόρεια της Βηρυτού – Σχεδόν 500.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι

Άρχισαν τα «γαλάζια» τραπεζώματα για να γεφυρωθεί το χάσμα Μαξίμου – βουλευτών

Στον Άρειο Πάγο ο Πολάκης για Λινού: «Ενδείξεις ότι προκάλεσε ζημιά 5 εκατ. στο Δημόσιο» – Συνεχίζει τη μάχη για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Σύντροφος Αλέξανδρου Γιωτόπουλου στο documentonews.gr: «Έισήλθε εκτάκτως στο νοσοκομείο Σωτηρία με σοβαρό πρόβλημα υγείας»

Παππάς σε «αντάρτες» ΝΔ για την τροπολογία προστασίας δανειοληπτών: «Όσοι διαμαρτύρονται, μπορούν να συνδράμουν»

Ετικέτες