Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα ηγεσίας έβαλε ο Πολάκης

Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα ηγεσίας έβαλε ο Πολάκης

«Η ηγεσία δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Δεν μπορεί να δώσει πολιτική λύση. Χρειάζεται αλλαγή και εγώ θα συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια αλλαγής».

Διαβάστε περισσότερα: ΣΥΡΙΖΑ: Πώς έθεσε θέμα ηγεσίας ο Πολάκης – Ολόκληρη η παρέμβαση στην ΠΓ

Με αυτά τα λόγια ο Κρητικός βουλευτής, Παύλος Πολάκης, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ (στην οποία συνδέθηκε διαδικτυακά) έριξε βόμβα, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά τις προθέσεις του να αναλάβει την προεδρία του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε πως δεν σηκώνει το γάντι και ότι οποίος επιθυμεί να καταθέσει πρόταση μομφής, να το κάνει στην Κεντρική Επιτροπή.

Το χρονικό της σύγκρουσης

Παρά τη στήριξη στις περυσινές εσωκομματικές εκλογές, οι σχέσεις του Παύλου Πολάκη και του Στέφανου Κασσελάκη είχαν δοκιμαστεί και παλιότερα. Και στο Συνέδριο, και όταν ο βουλευτής δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του άλλαξε πόστο στο κοινοβούλιο (από συντονιστής τομεαρχών, έγινε τομεάρχης Διαφάνειας), ενώ ο βουλευτής στα κομματικά Όργανα είχε επισημάνει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιδείκνυε υπερβολικά την προσωπική του ζωή.

Το γυαλί ράγισε στις 25 Ιουλίου όταν ο Στέφανος Κασσελάκης τον έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας (αλλά όχι εκτός κόμματος).

Από τότε ο Παύλος Πολάκης ασκεί σφοδρή κριτική στην Αθηνά Λινού, η οποία είχε ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη, με την οποία είχε διαπληκτιστεί με τον βουλευτή Χανίων, στέλνοντας τα βέλη του και στην ηγεσία του κόμματος.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Πρώτο Πρόγραμμα είχε αναφερθεί με πολύ καλά λόγια για το κυβερνητικό έργο του πρώην αν. υπουργού Υγείας, ενώ είχε αρνηθεί τις προτάσεις για διαγραφή από το κόμμα.

Τελευταίο επεισόδιο ήταν η κριτική του Παύλου Πολάκη στον Στέφανο Κασσελάκη για την ανεξάρτητη έρευνα για το ινστιτούτο της Αθηνάς Λινού.

«Την ίδια στιγμή που εμένα με έθεσαν εκτός ΚΟ με ένα στημένο και ψεύτικο κλάμα σε μισή ώρα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ‘Η ΝΑ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, χρειάζονται -λέει- έρευνα από “ανεξάρτητο τεχνοκράτη” για να βγάλουν συμπέρασμα για αυτά που αποκαλύφθηκαν για τη Λινού! Δουλευόμαστε ψιλό γαζί μου φαίνεται και προφανώς αυτά ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ!» είπε μεταξύ άλλων…

Διαβάστε αναλυτικά: Πολάκης για την ανεξάρτητη έρευνα στο ινστιτούτο της Λινού: «Δουλευόμαστε ψιλό γαζί…»

Πλέον ο Παύλος Πολάκης δηλώνει ξεκάθαρα την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία… Αυτό πιθανότατα να γίνει στην Κεντρική Επιτροπή το ΣΚ 7-8 Σεπτεμβρίου, εκτός και αν υπάρξουν εξελίξεις νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης:

Επιμένει ο Πλεύρης: «Η χρήση της λέξης ‘μπάτσος’ είναι ποινικό αδίκημα, μη σοκάρεστε οι αριστεροί»

Φουντώνει η κοινωνική οργή κατά της κυβέρνησης- Αποδυναμωμένος ο Μητσοτάκης ψάχνει «επανεκκίνηση» στη ΔΕΘ

Ο Πολάκης επανέρχεται, ζητάει εξηγήσεις από τη Λινού και παρέμβαση εισαγγελέα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter