ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Στο τραπέζι τα οικονομικά του κόμματος

Συνεδριάζει σήμερα, στη 1 το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τόσο τα οργανωτικά ζητήματα (θα γίνει σίγουρα διάλογος και για τις καταστατικές αλλαγές που πρότεινε στην Κεντρική Επιτροπή ο Στέφανος Κασσελάκης), όσο και για τα οικονομικά.

Διαβάστε επίσης: Αντικατάσταση Κεντρικής Επιτροπής και Πολιτικής Γραμματείας πρότεινε ο Κασσελάκης: «Έκανα λάθη, αλλά δεν είμαι υποκριτής» (Video)

Η προσφάτως διαμορφωμένη οικονομική επιτροπή, αναμένεται να συμμετάσχει στη συνεδρίαση και να παρουσιάσει τα πρώτα στοιχεία, την ώρα που οι εργαζόμενοι στο Κόκκινο και την Αυγή κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους, ζητώντας την επανακυκλοφορία του καθημερινού φύλλου, τη μη συρρίκνωση του προγράμματος του ραδιοφώνου και την καταβολή όλων των μισθών.

Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από την Κουμουνδούρου στις 12:30 και ζητούν να παρέμβουν πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση για να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Καταψηφίστηκαν από την Κεντρική Επιτροπή οι προτάσεις για τα δημοψηφίσματα – Αυτή είναι η νέα Οικονομική Επιτροπή

«Να δούμε τι περιθώριο υπάρχει…»

Σημαντικό είναι να αποσαφηνιστεί ότι η οικονομική επιτροπή ασχολείται αποκλειστικά με τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι με τα οικονομικά των ΜΜΕ. Η σημερινή πρόταση στην Πολιτική Γραμματεία (μετά από δύο συνεδριάσεις της επιτροπής) θα περιγράφει το πώς και το πόσο θα μπορεί το κόμμα να συνεισφέρει σε Αυγή και Κόκκινο.

Χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε χθες στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών το μέλος της επιτροπής και πρώην αν. υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης:

«Εμείς δεν ασχολούμαστε με τα οικονομικά της Αυγής και του Κόκκινου, ασχολούμαστε μόνο με τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ. Το οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένα, είμαστε αποκλεισμένοι από το τραπεζικό σύστημα. Αν εμείς πάμε να πάρουμε δάνειο από τράπεζα, γιατί εμείς δεν χρωστούμε σε τράπεζες, έχουμε υγιή οικονομικά, θα μας πει η τράπεζα ότι με βάση τον νόμο πρέπει “όποιο δάνειο πάρετε,  να το πληρώσετε μέχρι 31/12”. Άρα στην ουσία είμαστε αποκλεισμένοι από το τραπεζικό σύστημα. Άρα τα οικονομικά είναι δεδομένα… Εμείς εξετάζοντας τα οικονομικά καταλήξαμε σε μια πρόταση στο τι πρέπει να γίνει με βάση αυτά τα οικονομικά και η Πολιτική Γραμματεία θα έχει τον τελικό λόγο. Τα βασικά της πρότασης είναι ότι πρέπει να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε υποχρεώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μισθοδοσίες, ασφαλιστικές υποχρεώσεις, ενοίκια και όλα τα υπόλοιπα που χρειάζονται για τη λειτουργία του κόμματος και να δούμε τι περιθώριο υπάρχει χρηματοδότησης της Αυγής και του Κόκκινου, τα οποία στηρίξαμε και στηρίζουμε, και σε αυτά τα πλαίσια αύριο θα υπάρχει σχετική απόφαση».

Οι συσχετισμοί

Η Πολιτική Γραμματεία της προηγούμενης βδομάδας, παρά τις διαφωνίες κύλισε σε σχετικά ήρεμο κλίμα. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει την πλειοψηφία του Οργάνου, όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η στάση που θα κρατήσει η λεγόμενη «εσωκομματική αντιπολίτευση».

Πρόκειται για τους Γεροβασίλη, Ζαχαριάδη, Θεοχαρόπουλο, Καρκούλια, Νοτοπούλου, Ραγκούση και Συμεωνίδου. Σε αυτούς προστίθεται και ο Αλέκος Φλαμπουράρης ο οποίος όμως πρόσφατα πέρασε μια περιπέτεια υγείας, ενώ τα μαθηματικά θα ήταν διαφορετικά αν δεν είχε παραιτηθεί ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Στέφανος Κασσελάκης θα δεχθεί στο γραφείο του όποιον πολίτη το επιθυμεί.

Ετικέτες