ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η Κεντρική Επιτροπή αποφασίζει για χρονοδιάγραμμα, προϋποθέσεις και Συνέδριο

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η Κεντρική Επιτροπή αποφασίζει για χρονοδιάγραμμα, προϋποθέσεις και Συνέδριο

Συνεδριάζει στις 11:00 η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συζητήσει την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας και να πάρει αποφάσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι την εκλογή προέδρου.

Το χρονοδιάγραμμα

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να επικυρωθεί το χρονοδιάγραμμα. Η εισήγηση προτείνει να πραγματοποιηθεί το έκτακτο Συνέδριο από τη 1 έως τις 3 Νοέμβρη, με νέους συνέδρους που θα έχουν εκλεγεί στις 20 Οκτωβρίου.

Επίσης, εισηγείται να γίνουν εκλογές στις 24 Νοεμβρίου και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, να γίνει μία εβδομάδα αργότερα, στη 1 Δεκέμβρη.

Η εισήγηση προβλέπει πως την πρώτη Κυριακή, σε ξεχωριστή κάλπη, θα εκλεγεί ανά περιφέρεια και η νέα Κεντρική Επιτροπή.

Από τη μεριά τους, οι «87» αναμένεται να προτείνουν την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής μετά την εκλογή προέδρου και όχι στις 24/11.

Ο Παύλος Πολάκης προτείνει την επίσπευση των διαδικασιών. Υποστηρίζει πως μέχρι τις 29 Σεπτέμβρη πρέπει να κατατεθούν οι υποψηφιότητες, στις 5 Οκτώβρη να γίνει το Συνέδριο και στις 3 Νοέμβρη να γίνουν οι εκλογές. Αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, να γίνει στις 10 Νοέμβρη.

Σήμερα, αναμένεται να παρθεί η οριστική απόφαση μετά από ψηφοφορία. Την επίσπευση των διαδικασιών φαίνεται πως θέλει και η πλευρά Κασσελάκη.

Οι προϋποθέσεις

Στις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας αποφασίστηκε πως τα μόνα κριτήρια για τους υποψήφιους προέδρους θα είναι 30 υπογραφές από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και ο σεβασμός στις συλλογικές αποφάσεις. Φαίνεται πως κάθε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής θα έχει το δικαίωμα να υπογράψει για παραπάνω από έναν υποψήφιο.

Δεν τέθηκαν τελικά ζητήματα ούτε ποινικού μητρώου, ούτε κατάθεσης Πόθεν Έσχες, αν και έπεσαν στο τραπέζι.

Παρότι κάποιοι θα το επιθυμούσαν, φαίνεται δύσκολο να παρθεί σήμερα η απόφαση για επιπλέον προϋποθέσεις…

Το συνέδριο

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας είναι πως το έκτακτο συνέδριο δεν θα πρέπει να είναι καταστατικό. Πάντως, κάποιοι -όπως η πλευρά του Νίκου Παππά- θεωρούν πως θα μπορούσαν να συζητηθούν και να ψηφιστούν κάποιες καταστατικές αλλαγές.

Η «ομάδα των 87» που συνεδρίασε χθες το βράδυ αναμένεται να πάρει σαφή θέση υπέρ ενός Συνεδρίου που θα έχει ως μοναδικό θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων και στο οποίο οι υποψήφιοι πρόεδροι θα καταθέσουν το πολιτικό τους σχέδιο.

Οι υποψήφιοι

Σίγουρες θα πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες Κασσελάκη και Πολάκη, ενώ οι «87» προσανατολίζονται στο να στηρίξουν έναν υποψήφιο παρά τις επιμέρους διαφωνίες. Κατά πάσα πιθανότητα καταλήγουν στο πρόσωπο του Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος όμως δεν αναμένεται να αποκαλύψει τις προθέσεις του ακόμα.

Όλα αυτά, την ώρα που απομακρύνεται το σενάριο της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, ενώ και ο Νικόλας Φαραντούρης φαίνεται να έχει δεύτερες σκέψεις.

Στο τραπέζι βρίσκονται και τα ονόματα της Ρένας Δούρου και του Νίκου Παππά, οι οποίοι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.

Ο Απόστολος Γκλέτσος επιμένει στην πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, όμως μένει να φανεί αν καταφέρει να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών…

Διαβάστε επίσης

Δικαιοσύνη από τη Νιγηρία

Αποκάλυψη – Αυτή την Κυριακή στο Documento: Πάρτι 450.000.000 ευρώ για το κύκλωμα των σκόιλ ελικίκου

Ζαχαριάδης: «Συκοφαντικό το δημοσίευμα που εμφανίζει χρήματα σε προσωπικό μου λογαριασμό» (Video)

«Συγγνώμη» και παραίτηση από Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας» – Δεν την έκανε αποδεκτή ο Παππάς

Βηρυτός: Aνάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά τη δολοφονία 10 διοικητών της Χεζμπολάχ από το Ισραήλ – Στους 14 οι νεκροί (Photos – Videos)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter