ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: «Επιμένουν οι ευρωβουλευτές σας να υπερψηφίσουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν;»

ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: «Επιμένουν οι ευρωβουλευτές σας να υπερψηφίσουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν;»

Την είδηση πως η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχασε την υπόθεση για τα εμβόλια Covid-19 στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, και καλεί τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αν μετά από αυτή την εξέλιξη επιμένουν να τη στηρίζουν για την προεδρία της Κομισιόν.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης -μία ημέρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία- αποφάνθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έδωσε στο κοινό «επαρκώς ευρεία πρόσβαση» στις συμβάσεις για τα εμβόλια Covid-19, διαπιστώνοντας παρατυπίες στην αιτιολόγηση της για την επεξεργασία τμημάτων των εγγράφων.

Διαβάστε αναλυτικά: Η φον ντερ Λάιεν έχασε την υπόθεση για τα εμβόλια Covid-19 στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επί Προεδρίας Φον ντερ Λάιεν δεν παρείχε επαρκή πρόσβαση με διαφάνεια στις συμβάσεις προμήθειας εμβολίων κατά του Covid 19. Πιο συγκεκριμένα, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι παράτυπη η κίνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αλλοιώσει τμήματα των συμβάσεων με τις φαρμακευτικές εταιρίες, με τη δικαιολογία της προστασίας των εταιρικών συμφερόντων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Φον ντερ Λάιεν εμπλέκεται σε υποθέσεις αδιαφανούς διαχείρισης.

Το θέμα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι οι Ευρωπαίοι άρχοντες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αντιμετώπισαν μέχρι και την πανδημία ως…ευκαιρία.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, το ερώτημά μας είναι σαφές: Επιμένουν να υπερψηφίσουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ;»

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ο Τραμπ σκέφτεται να κάνει υπουργό Οικονομικών τον επικεφαλής της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ είδε το έγκλημα στο Κίεβο – Αφορμή κλιμάκωσης η παράλογη επίθεση στο παιδιατρικό νοσοκομείο

Προκλητικό σχόλιο του Κάιλ Γκας σε συναυλία: «Μην αστοχήσετε στον Τραμπ την επόμενη φορά» (Video)

Το ΔΝΤ αναθεώρησε από 4,6% στο 5% την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας

Φρίκη δίχως τέλος στη Γάζα: Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Ισραήλ – Δεκάδες νεκροί σε νέους βομβαρδισμούς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter