ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρινάκη: Η κυβέρνηση υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα – Γιατί αρνείται την πρόταση για το Πόθεν Έσχες;

ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρινάκη: Η κυβέρνηση υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα – Γιατί αρνείται την πρόταση για το Πόθεν Έσχες;
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Πώς έχει ρυθμίσει η ΝΔ το τραπεζικό της δάνειο και με ποιους όρους; Γιατί αρνείται την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη να δώσουν όλοι στη δημοσιότητα τα τελευταία Πόθεν Έσχες; Γιατί δεν συμφωνεί με τις αλλαγές που ζητήσαμε στο Πόθεν Έσχες, ώστε και τα κόμματα και οι βουλευτές να δίνουν τους όρους των δανείων τους στη δημοσιότητα;»

Αυτά τα ερωτήματα θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μετά τα όσα είπε ο Παύλος Μαρινάκης στο briefing των πολιτικών συντακτών.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως «η κυβέρνηση υπηρετεί τα funds και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα», πλήττοντας παράλληλα τα εργασιακά δικαιώματα.

«Δεν υπάρχει δράκος στο παραμύθι του κ. Κασσελάκη»

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη αναφορικά με το χρέος της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «τα βάζει όλα σε ένα μίξερ και συμπέρασμα δεν βγαίνει».

«Τα οικονομικά της η ΝΔ τα παρουσιάζει κάθε χρόνο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, και δεν υπάρχει δράκος στο παραμύθι του κ. Κασσελάκη» είπε και συμπλήρωσε: «Αντίθετα υπάρχουν σκελετοί στον ΣΥΡΙΖΑ για τα περιβόητα μαύρα ταμεία».

Για τα κόκκινα δάνεια είπε πως «ας μάθει ο κ. Κασσελάκης ποιος κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας και έδωσε στα funds τη δυνατότητα να κατάσχουν σπίτια… Όλο το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν θα προστάτευε τους ευαλωτους κατέρρευσε σε μια νύχτα στις εκλογές του 2023».

Αναφερόμενος στο πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, υποστήριξε ότι δεν θα αποφανθεί για το εάν το υπέβαλε ή όχι, αφού -όπως είπε- ακολουθείται μια διαδικασία για όλους.

Αναφερόμενος στα περί εξαήμερης εργασίας έκανε λόγο για fake news: «Δεν μιλάμε για 6ημερη εργασία συνολικά. Η ρύθμιση αφορά πολύ λίγες επιχειρήσεις 24ωρης λειτουργίας ή κάποιες 5ήμερης ή 6ήμερης λειτουργίας» είπε…

Αναλυτικά η ανακοίνωση- απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για μια ακόμη φορά προσπάθησε με Fake news και ρίχνοντας λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Οι ερωτήσεις που θέτουμε είναι συγκεκριμένες: Πώς έχει ρυθμίσει η ΝΔ το τραπεζικό της δάνειο και με ποιους όρους;

Γιατί αρνείται την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη να δώσουν όλοι στη δημοσιότητα τα τελευταία Πόθεν Έσχες;

Γιατί δεν συμφωνεί με τις αλλαγές που ζητήσαμε στο Πόθεν Έσχες, ώστε και τα κόμματα και οι βουλευτές να δίνουν τους όρους των δανείων τους στη δημοσιότητα.

Απλές και κατανοητές ερωτήσεις.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η κυβέρνηση υπηρετεί τα funds και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα με τον καλύτερο τρόπο. Ιδιωτικοποιεί την υγεία και το βαφτίζει «αναβάθμιση». Χτυπά τη δημόσια δωρεάν παιδεία και το χαρακτηρίζει «εμπλουτισμό» των παρεχόμενων υπηρεσιών. Εισάγει την οπισθοδρόμηση της εξαήμερης εργασίας και χαμογελά αδιάφορα μπροστά στη χλεύη ολόκληρης της Ευρώπης, παρά το άμεσο πλήγμα στα εργασιακά δικαιώματα.

Και μετά από όλα αυτά και πολλά ακόμη, αυτή η κυβέρνηση έχει φωνή να μιλήσει και για το ακριβές ή μη του Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος πρώτα το έδωσε στους πολίτες.

Φυσικά δεν ξαφνιάζει το γνωστό ύφος αλαζονείας και μηδενισμού, που χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση και έχει γίνει σήμα κατατεθέν πλέον.

Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση της ΝΔ να αποσυνδέσει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη από τις αντίστοιχες στην Ελλάδα, παρά την πρόσφατη «ελεύθερη πτώση» στα δικά της εκλογικά ποσοστά, όσο και να υποβαθμίζει τη σημασία και τη δυναμική τους, αντιλαμβάνεται τι έρχεται.

Μια νέα πολιτική εποχή αναδύεται, με πρωταγωνιστές τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις».

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: Προβληματισμός για τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στη Γαλλία – Αιχμές προς σαμαρικούς

Προκλητικός Μαρινάκης: Fake news η θεσμοθέτηση της 6ήμερης εργασίας αλλά «προστατεύει τους εργαζόμενους»

ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει να προκαλεί τον Μητσοτάκη να πάει στη Βουλή για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter