ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρινάκη: Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για την αισχροκέρδεια

ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρινάκη: Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για την αισχροκέρδεια
EUROKINISSI

«Την ώρα που οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν πάρει την ανιούσα, με το κόστος να προμηνύεται δυσβάστακτο για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, διά του εκπροσώπου της Π. Μαρινάκη, αρκείται είτε στον ρόλο του παρατηρητή των τιμών είτε στις… ευχές ότι οι αυξήσεις δεν θα είναι υπέρογκες», τονίζουν από την Κουμουνδούρου.

Νωρίτερα, στο briefing των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στην αγορά και ότι «υπάρχει ένας νέος μηχανισμός που αξιολογεί μεμονωμένες περιπτώσεις αδικαιολόγητων αυξήσεων και αν διαπιστωθεί κάποια παράβαση της νομοθεσίας, κάποια αδικαιολόγητη αύξηση, θα υπάρχουν και οι αντίστοιχες κυρώσεις».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει την πλήρη ευθύνη για την αισχροκέρδεια στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Έστω και τώρα, οφείλει να πάρει μέτρα που θα εξασφαλίσουν ότι οι πολίτες δεν θα οδηγηθούν σε καθεστώς ενεργειακής φτώχειας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Το ίδιο προφανώς ισχύει και για την εκτόξευση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, η οποία σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει ή και ξεπερνά το 100%, με την κυβέρνηση και πάλι να παρατηρεί το φαινόμενο χωρίς να παρεμβαίνει», λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πόλεμος» για το 2015

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι σήμερα συμπληρώνονται εννιά χρόνια από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, ο Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για «μαύρες μέρες» και συμπλήρωσε:

«Αυτή η επέτειος έχει αξία να μας θυμίζει ότι κάθε μαθητευόμενος μάγος κάθε λαϊκιστής ο οποίος τάζει στους πάντες τα πάντα μπορεί στην αρχή να είναι ευχάριστος για κάποιους αλλά στο τέλος μπορεί να αποδειχθεί μοιραίος για έναν ολόκληρο λαό».

Σφοδρή ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε ό,τι αφορά τη μνήμη του κ. Μαρινάκη, καλό θα ήταν να θυμηθεί ότι από το 1974 ως το 2015 δεν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και πριν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία οδήγησε τη χώρα εκτός μνημονίων και παρέδωσε γεμάτα ταμεία, υπήρξαν διαδοχικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ή ακόμα και της ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, που τη χρεοκόπησαν».

Διαβάστε επίσης:

Προτάσεις νόμου ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τασούλας απορρίπτει και την προσφυγή στο Επιστημονικό Συμβούλιο

Φάμελλος σε Τασούλα: «Αφήστε τα κόλπα και φέρτε προς συζήτηση τις προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ»

Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ: Μετά το «σφυροκόπημα», damage control δια του Τύπου 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter