ΣΥΡΙΖΑ: Σε ήρεμο κλίμα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – «Θα πάμε ενωτικά» είπε ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Σε ήρεμο κλίμα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – «Θα πάμε ενωτικά» είπε ο Κασσελάκης

«Ήταν μια παρά πολύ παραγωγική και ευγενική συνεδρίαση. Θα πάμε ενωτικά σε όλα τα θέματα γιατί η κοινωνία αγκομαχά και θελουμε να την πείσουμε» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Χρειάζεται ομόνοια, προγραμματικές προτάσεις και ενότητα. Είμαι στη διάθεσή σας για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι» είχε πει νωρίτερα, επαναλαμβάνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόθυμος για κοινοβουλευτικές συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ, κάτι που δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν.

Ήρεμη συνεδρίαση

Από την Κουμουνδούρου τονίζουν πως η διαδικασία έγινε σε «γόνιμο και παραγωγικό κλίμα» με «ήπιες τοποθετήσεις» από όλους.

Πληροφορίες από μέλη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, ανέφεραν πως επτά μέλη (Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Καρκούλια, Νοτοπούλου, Ραγκούσης και Συμεωνίδου) καταψήφισαν την εισήγηση που παρουσιάστηκε από τη γραμματέα του κόμματος.

Διαβάστε αναλυτικά: ΣΥΡΙΖΑ: Επτά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας καταψήφισαν την εισήγηση Κασσελάκη

Από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε πως τα συγκεκριμένα στελέχη εξέφρασαν τη διαφωνία τους σε κάποια μέρη του κειμένου (πχ αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, επικοινωνιακή διαχείριση της αναστολής της κυκλοφοριας της Αυγής, κλπ) και δεν ήθελαν να δώσουν έγκριση.

Η Ράνια Σβίγκου κάλεσε όσους διαφώνησαν να στείλουν τις παρατηρήσεις τους, ώστε να πάει το τελικό κείμενο στην Κεντρική Επιτροπή.

Για το αρχικό κείμενο της εισήγησης πατήστε εδώ.

Στη συνεδρίαση έγινε και αναλυτική παρουσίαση των οικονομικών του κόμματος από τον οικονομικό διευθυντή, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.

Οι επόμενες μέρες

Και την επόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με θέμα τα οργανωτικά του κόμματος, ενώ αναμένεται να γίνει ακόμα μία συνεδρίαση μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει και στις αρχές Σεπτεμβρίου για να ετοιμάσει την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα οδηγήσει στο Καταστατικό Συνέδριο (στόχος να γίνει στα τέλη Σεπτέμβρη).

Επίσης, συγκροτείται επιτροπή, η οποία θα επεξεργαστεί τις καταστατικές αλλαγές ενόψει του Συνεδρίου. Αυτή θα αποτελείται από τους Αλεξιάδη, Τζάκρη, Κορμά, Δούρου, Σκορίνη, Μ. Κουβέλη, Βουλγαράκη, Καλαματιανό, Πούλου, Ρεπούση, Μπουρνού, Μαντζουράνη, Κούβελα, Ζαχαριάδη, Ρήγα, Σουλελέ, Παναγιώτου (Παν-Παν), Κασιμάτη, Ξενογιαννακοπούλου, Γκοτσόπουλο, Παναγιώτοπουλο, Καφαντάρη και Μπελώνη.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Ανοίγει έντονα η συζήτηση για υποχρεωτική στράτευση και για επέκταση της θητείας και στις γυναίκες

Εκλογές στη Γαλλία: Αυξάνονται τα αστυνομικά μέτρα – Δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία η Λεπέν σύμφωνα με δημοσκόπηση

Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το «γαλλικό Εξκάλιμπερ» – Ήταν καρφωμένο σε βράχο για πάνω από 1.300 χρόνια (Video)

Η Μόσχα στηρίζει ανοικτά τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Λεπέν – Η ανάρτηση του ρωσικού ΥΠΕΞ

Εκλογές στη Βρετανία: Το τέλος του ονείρου του Brexit

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter