ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση νόμου για τον πολιτισμό – Καλεί σε δημόσια διαβούλευση

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση νόμου για τον πολιτισμό – Καλεί σε δημόσια διαβούλευση
Κυριακή Μάλαμα (EUROKINISSI)

«Ο πολιτισμός είναι υπόθεση όλων. Να συνδιαμορφώσουμε μία πρόταση νόμου πλαίσιο για τον πολιτισμό», αναφέρει με δελτίο Τύπου η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυριακή Μάλαμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει για δημόσια διαβούλευση την πρόταση νόμου – πλαίσιο για τον πολιτισμό. Πρόκειται για μία δέσμη μέτρων που απαιτούνται για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και για την στήριξη του έργου των καλλιτεχνών, αλλά και για τον δίκαιο βιοπορισμό των ανθρώπων του δημιουργικού τομέα», σημειώνει.

Συνεχίζει με δύο δέσμες παρεμβάσεων: «Μία για την θωράκιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και μία για την ενίσχυση του σύγχρονου πολιτισμού. Μέσα από τις παρεμβάσεις μας επαναφέρουμε την προστασία της αρχαίας κληρονομιάς μας στα επίπεδα που επιβάλλεται. Αποκαθιστούμε την μουσειακή πολιτική, ενώ εισάγουμε και μια δέσμη προβλέψεων για την διάσωση των νεώτερων μνημείων μας.

Στο σύγχρονο πολιτισμό προχωράμε σε εμβληματικές προτάσεις. Επιδιώκουμε την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων σε όλο το θέαμα – ακρόαμα. Προχωράμε στην ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των καλλιτεχνικών σπουδών, δημιουργούμε έναν κρατικό φορέα για την στήριξη του ελληνικού τραγουδιού, ενώ θεσμοθετούμε και σημαντικά εργασιακά δικαιώματα στο σύνολο του σύγχρονου πολιτισμού»

Τέλος, καλεί «τους ανθρώπους του πολιτισμού, τους ανθρώπους της τέχνης, τους εργαζόμενους στον πολιτισμό, τους ανθρώπους που εργάζονται στην πολιτιστική μας κληρονομιά, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να πάρουν θέση και να συμμετάσχουν με προτάσεις».

Η πλατφόρμα του syriza.gr για τον πολιτισμό στον υπερσύνδεσμο

Διαβάστε επίσης:

Χάρης Δούκας: «Δεν θα γίνουμε ποτέ συμπλήρωμα στη ΝΔ»

Αρβανίτης για Φον ντερ Λάιεν: «Δικαιώνεται πανηγυρικά η στάση του ΣΥΡΙΖΑ» – Καρφιά σε ΝΔ και από τον Νίκο Παππά

Σκάνδαλο υποκλοπών: Με απόρρητα κονδύλια και σφραγίδα Μαξίμου δρομολογούν νέο «αόρατο» σύστημα παρακολουθήσεων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter