ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: Αναβολή του Συνεδρίου και απόφαση για αναδιάταξη δυνάμεων

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα. 

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για αναβολή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μέχρις ότου το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες «πέρασε» ομόφωνα.

Επίσης τα μέλη αποδέχθηκαν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για ανασχηματισμό και αναδιάταξη δυνάμεων με στόχο την καλύτερη δυνατή εικόνα του κόμματος εντός και εκτός Βουλής.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η διαδικτυακή διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου για την αποτίμηση της εμπειρίας της αριστερής διακυβέρνησης, αλλά και της ΚΕΑ με στόχο την έγκριση των προγραμματικών θέσεων, ενώ έπειτα από σχετική εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, ορίστηκε η τακτική λειτουργία του οργάνου κάθε δεκαπενθήμερο. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε έμφαση στα ζητήματα της οικονομίας, έπειτα από τις σημερινές ανακοινώσεις για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, αλλά και της ύφεσης που ήδη πλήττει την εγχώρια οικονομία. 

«Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν την κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποδείχθηκε ότι η χώρα είχε ανάγκη ένα εμπροσθοβαρές πακέτο στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας», τόνισε στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση. 

Παράλληλα, άσκησε επίσης κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, ενώ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να εντείνει την αντιπολιτευτική του δράση, να παρουσιάσει το συνολικό πολιτικό του σχέδιό για την αντιμετώπιση της τριπλής κρίσης που έχει χτυπήσει τη χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.